Sosyal Medya

Varlıklı insanların en yaygın ortak alışkanlıkları

Bazı insanlar neden zengin olabiliyorken diğerleri olamıyor? Birçok kişi aslında yeteri kadar çalıştığına, çaba sarfettiğine inandığı halde neden zengin olamadığını sorguluyordur. Buna verilen ilk cevap “doğru zamanda, doğru kişilerle, doğru yerde olmak” oluyor genelde ama belki de durum farklıdır, ne dersiniz? Her şey alışkanlıklarda saklı olabilir.

350 kişi arasında bir araştırma yapılıyor ve bu araştırmada zenginlerin en yaygın alışkanlıkları paylaşılıyor. Araştırmada 350 zengin ve fakir kişi denek olarak alınıyor. ABD’de yapıldığı için kim fakir kim zengin diye şaşırtmasın zengin olanlar yılda 160.000 dolardan fazla kazananlar ve fakir olanlar da yılda 35.000 dolardan az kazananlar olarak belirleniyor. Gelin alışkanlıklarına beraber bakalım:

Her gün okuyorlar: 

Zengin, varlıklı kişilerin en önemli ortak özelliklerinden biri her gün okuyor olmaları. Zenginlerin %77’si her gün en az 30 dakika kitap okurken fakirlerin %2’si her gün en az 30 dakika kitap okuduğunu belirtiyor.

Daha az televizyon izliyorlar: 

Televizyon için “aptal kutusu” tabirini onaylar nitelikte bir sonuç. Zenginlerin sadece %6’sı eğlence programlarını izlediğini belirtiyor ve %67’si günde 1 saatten az televizyon izlediğini belirtiyor. Fakir katılımcıların %78’i eğlence programlarını izlediğini belirtirken %23’ü günde 1 saatten az televizyon izlediğini söylüyor.

Sağlıklı yaşamaya özen gösteriyorlar: 

Varlıklı insanların %76’sı haftanın en az 4 günü spor yapıyor ve günlük kalori ihtiyacına ek olarak maksimum 300 kalori alıyor iken fakir kitlenin %97’si spora pek zaman ayırmıyor ve günlük ihtiyacının çok üzerinde kalori ile besleniyor. (Para sahibi olanlar iyi harcamak için sağlığına dikkat ediyor olabilir)

Yapılacaklar listesi hazırlıyorlar:

Varklıklı kişilerin %71’i mutlaka her gün to-do list hazırlıyor ve uyguluyor iken bu oran fakirlerde sadece %9.

Burada fakir-zengin tabirlerine lütfen takılmayın, biraz net olabilmek için böyle yazdım. Belki de doğru zamanı beklerken alışkanlıklarımızı bu şekilde değiştirmeye başlamalıyız. Ne dersiniz?

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.