Sosyal Medya

iPhone 7 teknik özellikleri ve fiyatıyla birlikte tanıtıldı!

Apple iPhone 7’nin teknik özellikleri ve fiyatı bugün belli oldu. Apple’ın bugün yaptığı etkinlikte tanıtılan iPhone 7, su geçirmiyor.

yeni-iphone7

Konuşmasına iPhone’un bugüne kadar tam 1 milyar adet sattığını belirtilerek başlanan konuşmada iPhone 7’nin şu ana kadar yapılmış en iyi iPhone olduğunu paylaşıldı. Daha sonra yeni iPhone’un dikkat çeken özellikleri de paylaştı. iPhone 7 aynı iPhone 6S’te olduğu gibi  siyah, beyaz ve gold renk seçeneklerinin yanında yeni renk seçeneği olan jet black’e de sahip. Apple yeni iPhone modellerindeki bu rengin hiç olmadığı kadar parlak olması için özel bir alüminyum bileşenler ve üretim tekniği kullanmış. Kullanılan bu malzeme cama benzetiliyor.

apple-iphone-7

Yeni home butonu da tanıtıldı. iPhone için geliştirilen Taptic Engine adlı motorla artık daha kullanışlı ve hassas olacak.

0253

iPhone 7 su geçirmeyecek

iPhone 7 artık su ve toz geçirmez olacak.

apple-iphone7-su-gecirmez

 

iPhone 7’nin kamerası

Kamera iPhone 6S ile olduğu gibi 12 MP. Ancak quad-flash ile %50 daha güçlü flaş ışığı geliyor. Yeni kamerada ISP adı verilen teknoloji ile hatalı fotoğraf çekmenin önüne geçiliyor. Otomatik odaklama, ışık ayarlama ve benzeri tam 100 milyar işlem sadece 25 milisaniyede tamamlanarak en iyi fotoğrafın çekilmesi sağlanacak. apple-iphone7-kamerasi

Ön kamera da güçleniyor: 7 megapiksel Facetime kamerası ile artık FaceTime konuşmaları daha kaliteli olacak.

Çekilen videodaki her kare 12 MP kalitesinde olacak.

Kulaklıklar Artık Lightning ile bağlanacak

apple-kulaklik

iPhone 7’nin tek girişi lightning olacak. Şarj, görüntü, ses bütün bağlantılar artık lightning üzerinden yapılacak. Ancak bunu desteklemeyen kulaklıklar içinde standart olarak bütün iPhone 7 kutularında bir dönüştürücüye de yer verilmiş.

apple-donusturucu

AirPods

Apple, kablosuz kulaklık seti AirPods’u tanıttı. Yeni kulaklıklar kablo olmaksızın iPhone ile çalışabilecek. Üzerindeki sensör yardımı ile kulaklıklara dokunarak da işlemler yapılabilecek. Örneğin iki kere kulaklığa dokunarak Siri’yi açabileceğiz. AirPods’un şarj ömrü ise 5 saat. Üzerinde Apple’ın ilk kez geliştirdiği Wireless Chip olan W1 var.

airpods

Güncelleniyor.

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.