Sosyal Medya

Facebook video çapraz paylaşımı için yeni özelliğini duyurdu

Facebook artık farklı adminleri ve farklı Business Manager’ları olan Sayfaların, videoları birden fazla Sayfa’da paylaşmasını sağlıyor.

Ayrıca Sayfalar, birden fazla sayfada paylaşılan videoların toplam performans iç görülerini de görüntüleyebiliyorlar.

Şimdiye kadar Facebook’taki yayıncılar aynı Business Manager’da olan Sayfalar’da çapraz video paylaşımı yapabiliyordu. Bu özellik yayıncıların aynı videoyu ; farklı başlıklarla, metinlerle ve yazılarla farklı sayfalarda paylaşarak farklı hedef kitlelerde test etmesini sağlıyordu. Aynı zamanda “aynı video ile yapılan tüm paylaşımların” video istatistikleri görüntülenebiliyordu.

Bu yeni özelliği kullanan 169 bin üzerinde Sayfayla birlikte “yayıncılar başarıyı gördü.”

Yani artık Facebook farklı sahipleri olan Sayfaların hedef kitlelerine de ulaşma yetkisi tanıyor. Yakın zamanda yayınlanan Facebook Medya Gönderisi’nde Ürün Müdürü Anaid Gomez-Ortigoza bu durumu şöyle açıklıyor:

Bu özelliği kullanarak, yayıncılar videoyu göndermekten ve yeniden yüklemekten kaçınarak yeni, konu ile ilgili hedef kitlelere ulaşabilecek ve tüm Sayfalarda paylaştıkları gönderiler için kümelenmiş iç görülere ulaşabilecekler.  Çapraz paylaşımcı (orijial olarak videoyu yüklememiş olan Sayfa) videoları özelleştirilmiş bir gönderi ile dağıtabilecek ve kendi Sayfalarındaki video performansına dair iç görüler alabilecek.

Yeni özellik 360 video  ve canlı olduğu halde sayfaya yüklenmiş videolar ile de çalışmakta. Doğal olarak Sayfalar kullanıcıdan “çapraz paylaşım ilişkisini tanıtmasını” istiyor. Böylece orijinal yayıncı video üzerinde kontrol sahibi oluyor ve hangi Sayfaların bunu paylaşabileceğine karar verebiliyor. Buna video yüklenirken  ya da sonrasında Video Kütüphanesi’nde karar verebilirsiniz.

Gomez-Ortigoza açıkladığı üzere, çapraz paylaşım yapmak isteyen Sayfa, bunun için mevcut olan gönderileri Yayınlama Araçları’nın altındaki “Çapraz Paylaşım yapabileceğiniz videolar” sekmesinde görebiliyor. Ayrıca yayıncılar kendi Video Kütüphanelerinden bir video kullanabiliyor ve onu çapraz şekilde Reklam Yöneticisi üzerinden bir video reklamı olarak paylaşabiliyorlar.

wersm-facebook-announces-new-features-crossposting-img

Son olarak bir video reklamına ait tüm görüntülemeler yayıncının Sayfa İç görüleri video istatistiklerinde kümeleniyor. Bu şekilde yayıncılar “paralı ve organik dağıtımın toplam performans varlığını” görebiliyor.

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.