Panik yok! Bu 10 öneri ile telefonunuzu hayata döndürmek mümkün!
1. Telefonu sudan olabildiğince hızlı bir şekilde çıkarın ve hemen kapatın. Telefon parçaları saniyeler içinde suyu içine alır o nedenle, kuruduğundan emin olmadığınız sürece telefonu açmayın. Bunların ötesinde, telefonun içindeki su kısa devreye sebep olabilir.
2. Telefonu sudan çıkarır çıkarmaz telefonun kasasını çıkarın ve pile ulaşın. Bu, iç devrelerin hasar görme riskin azaltacaktı. Telefonu ve içini kağıt havlu ya da yumuşak bir bez ile dikkatlice kurulayın.
3. SIM karta ulaşın. Onu silerek kurulayın ve telefon tekrar kullanıma hazır olana kadar kurumaya bırakın.
4. Kulaklık, hafıza kartı ve telefonunuzdaki delikleri ya da çatlakları kapatan kapak veya koruyucu filmler gibi tüm harici cihazları ve parçaları çıkarın ve kapatın.
5.Eğer bir otomatik bir elektrik süpürgeniz varsa onu telefonunuzdan su çekmek için kullanabilirsiniz. Kalan nemden kurtulmak için telefonunun her parçasına aynı işlemi 20 dakika boyunca uygulayın ve bu işlemi uygularken her cihazı sürekli olarak çevirmeyi unutmayın ki nem cihazın her bölgesinden uzaklaşabilsin. Telefonunuz ile elektrik süpürgeniz arasına uygun bir mesafe koyun yoksa cihazınız için daha tehlikeli olan statik elektrik oluşabilir.
6. En zayıf programda olsa dahi telefonunuz üzerinde saç kurutma makinesi kullanmayın. Bunu yapmak sadece suyu cihazınızın daha derinine itmenize yol açacaktır.Bu durum telefonunuzun ana elektronik bileşenleri için özellikle tehlikelidir. Sıcak hava ayrıca telefonun bazı bölümlerini eritebilir.
7. Telefonunuzu nemi emmesi için pirinçle dolu bir plastik poşetin içine de yerleştirebilirsiniz. Böylece telefondaki ve pildeki sudan kurtulma şansınız artacaktır. Bu yöntem aşınmayı da yavaşlatacaktır. Cihazınızı plastik poşete yerleştirmeden önce, kasasını çıkarın ve pili yerinden sökün. Onları da aynı şekilde poşete yerleştirin.
Bu işlem en azından 2-3 gün sürmelidir. Evet, oldukça yavaş bir süreç ancak işi aceleye getirmek iyi bir sonuç vermeyebilir. Telefon kururken nemin daha iyi emilmesi için zaman zaman onu çevirin.
Pirinç yerine silika jeli kullanabilirsiniz. Suyu pirinçten çok daha iyi bir şekilde emecektir.
Telefonunuzu emiciyle dolu poşetteyken ilk altı saat boyunca her saat başı kontrol edin. Eğer yüzeyinde nem varsa kağıt havlu ile silin ya da elektrik süpürgesi ile kurulayın.
8. Tüm parçaların tamamen kuruması için telefonunuzu güneşe koyun. Cihazı, elektrik süpürgesi ile kurulamış ya da pirinç torbasına koymuş olsanız bile emici bir matın ya da kağıt havlunun üstüne yerleştirebilirsiniz. Bu geriye kalan olası sudan kurtulmanızı sağlayacaktır.
9.En azından 24 saat sonra, telefonunuzun kuru göründüğünden emin olmak için onu kontrol edin. Tüm delikleri, kablo bağlantı hücrelerini ve çatlakları yoklayın. Eğer cihazınız kuru ve temiz görünüyorsa, pili yerleştirerek telefonu açabilirsiniz. Açarken gerçekleşen garip seslere dikkat edin. Eğer bir ses duyarsanız; bu telefonun hatalı bir biçimde çalıştığına işarettir.
10. Eğer telefon kuru görünüyorsa ancak açılmıyorsa bu şarjınız bittiği için olabilir. Telefonu şarja takın ve tekrar açın. Eğer telefonu şarj etmek işe yaramadıysa garanti servis departmanı ile iletişime geçin. Suya maruz kaldığını saklamaya çalışmayın, çünkü ne kadar fazla bilgiye sahip olurlarsa size o kadar iyi bir şekilde yardımcı olabilirler.
0 yorum:
Yorum Gönder