Kendi evinizin şefi sizseniz, ancak hala anneniz kadar iyi yemek yapabildiğinize inanmıyorsanız, internet imdadınıza yetişmeye hazır. Birazdan okuyacağınız püf noktaları ile şeflere taş çıkarmaya hazır olun.
1. Et pişirirken, eti sürekli olarak çevirmek, kurumasına yol açar ve sertleştirir. Sürekli çevirmek yerine doğru zamanda çevirmek önemlidir. Bunu anlamanın da çok kolay bir yolu var. Et pişirdiğiniz tavayı alın ve hafifçe sallayın. Et kolay bir şekilde yüzeyde kayıyorsa, çevirme vakti gelmiştir.
2. Saf zeytinyağı ile kızartma yapmak, yemeğinizin tadını bozar. Saf zeytinyağı, yüksek ısıda buharlaşmaya ve fazla duman yapmaya başlar. Bu duman yemeğin içine girer. Yemeğin hem tadı değişir hem de sağlıksız bir yemek yapmanıza sebep olur.
3. Su dolu bir bardağa, yumurtayı yavaşça bırakın. Yumurtanız tazeyse, bardağın dibine çökecektir. Ortalarda duruyorsa, birkaç haftalıktır ama hala yenilebilir; ancak yumurta suyun yüzeyinde duruyorsa, artık onu atma vaktiniz gelmiştir.
4. Yeni pişmiş eti hemen sofraya koymak yerine biraz daha bekletirseniz, aromasını ve kıvamını daha iyi ortaya çıkarmış olursunuz.
5. Izgara ve balık arasına yerleştirilen limon dilimleri, sadece balığın yapışmasını engellemez, aynı zamanda tat verir.
6. Yeşilliklerin üzerine bir tutam tuzla karışık baharat eklemek, yeşilliklerin bıçağa yapışmasını engeller.
7. Eğer tereyağınızı eritmeden yumuşatmak istiyorsanız, kullanacağınız kadarını bir tabağa koyun ve tabağın üzerine sıcak bardak yerleştirin. Birkaç dakika içerisinde yumuşayacaktır.
8. Şarap, açıldıktan sonra birkaç gün daha dayanabilir.
9. Yemeğinizin sulu olmasını istiyorsanız, tencereye ya da tavaya çok fazla sebze koymaktan kaçının. Pişirdiğiniz sebzelerin arasında mesafe olması, onları daha yumuşak ve sulu yapacaktır.
10. Fırında pişirdiğiniz yemeğin üzerine peynir koyacaksanız, tepsiyi fırından çıkarmadan 5 dakika önce koyun. Aksi takdirde koyduğunuz peynir yanacaktır.
11. Kesme tahtanızın altına mutfak havlusu koyarak kaymasını önleyebilirsiniz.
12. Patatesleri püre haline getirirken ılık süt kullanın. Soğuk süt, patatesin rengini grileştirir.
13. Çok sayıda kişiye haşlanmış yumurta yapmak istiyorsanız ve kısa zamanınız varsa, fırında pişirmeyi de deneyebilirsiniz.
14. Mayoneze ihtiyacınız var, ancak markete gitmeye haliniz yoksa; 1 yumurtayla 150 ml zeytinyağını katılaşıncaya kadar karıştırın.
0 yorum:
Yorum Gönder