Sosyal Medya

Bilim, evlenmek için doğru yaşı açıkladı

Yeni bir çalışma eğer ilk 5 sene içinde boşanmak istemiyorlarsa insanların 28 ve 32 yaşları arasında evlenmelerini öneriyor.

Açıklama yapmadan önce: eğer daha yaşlıysanız ve hala evlenmediyseniz lütfen bana ateş etmeyin. Bunlar sadece sizin kişisel durumunuza ya da 18 ayınızı harcadığınız son aldatan/sayko/ narsiste açıklık getirmesi mümkün olmayan istatistikler. Kimse sizi suçlamıyor. Siz harika ve baştan sona sevilesi bir insansınız.

Şimdi, devam edelim.

Çalışma Utah Üniversitesi’nde sosyolog olan Nick Wolfinger tarafından yapıldı ve genellikle evlilik profesyoneli olan Institute of Family Studies tarafından yayınlandı. Çalışma, 28 ve 32 yaş arası yapılan evliliklerin ilerleyen yıllarda en az ayrılık oranına sahip olduğunu söylüyor. Bu yeni bir gelişme, daha önce sosyologlar evlenmek için daha çok beklemenin daha fazla kararlılığa yol açtığını ve gerçekte bir son kullanım tarihi olmadığına inanıyorlardı.

Wolfinger 2006 – 2010 arası ve 2011 – 2013 arası Aile Büyümesi Ulusal Anketi’nin verilerini analiz etti. Bir bakıma baş aşağı bir çan eğrisi buldu. “ Boşanma ihtimali siz, 13 – 19 yaş arasından 20’lerin sonu ve 30’ların başına doğru yaşlandıkça düşüyor. Diye yazmış ve ekliyor: “Ondan sonra boşanma ihtimali 30’ların sonu ve 40’ların başına doğru tekrar yukarı çıkıyor.” Çalışmaya göre 32 yaşından sonraki her yıl boşanma ihtimali %5 daha fazla artıyor.

Evlenmek için ne çok genç olmasınız ne de çok yaşlı!
20’lerin sonları ve 30’ların başlarının biriyle hayat boyu sürecek bir ortaklığın daha mantıklı olmasının birçok sebebi var. İnsanlar gerçekten biriyle anlaştıklarını mı yoksa sadece hormonları tarafından kör edildiğini mi anlayacak kadar yaşlılar. Çoktan belirgin hayat seçimleri yapmışlar ve sorumluluk almışlar. Ve finansal olarak yükselişe ihtiyacı olan birini desteklemeyi düşünebilecek kadar borcunu ödeyebilen durumda oluyorlar.

Familystudies

Diğer yandan alışkanlıklarında, yaşam tarzlarında, hedeflerinde ve kişisel bakımlarında evliliğin gerektirdiği değişiklikleri ve sayısız küçük ayarlamaları yapamayacak kadar da yaşlı değiller. Muhtemelen zamanlarını, kaynaklarını ve sadakatini bölecek eski eşleri veya çocukları yok.

Wolfinger “Katılımcıların cinsiyetini, ırkını, kökeninin aile yapısını, dinsel geleneklerini, dinsel katılımlarını ve seksüel geçmişini, yaşadıkları metropol çevresinde olduğu gibi kontrol ettikten sonra dahi” eğrinin bu konuda ısrarcı olduğunu söylüyor. Ve “Evlenmek için 30’larını bekleyenlerin belki de evliliklerini yürütmeye meyilli olmadıklarını” yazıyor. Bu ayrıca “geç evlenenlerin evlilik birlikteliğinde başarılı olmaya en çok meyilli bireylerin dahil olmadığı yere kadar ayıklanmış potansiyel eş havuzu ile yüzleştikleri” anlamına geliyor.

agemar-divorce

Diğer sosyologlar su yüzünü şüphelerle bulandırmak konusunda hızlı davrandılar. Maryland Üniversitesi’nden Philp Cohen, American Community Survey’den farklı bir veri grubu kullanarak yaşlanmanın evliliğinizin yaşamasının daha az şansı olduğu anlamına gelmediğini söyledi. Onun analizine göre evlenmek için en mükemmel yaş eğer boşanmak istemiyorsanız 45 – 49 arası ki insanların bu nedenle internetteki analizlere dayanarak evliliğe karar vermemesi gerektiğini not olarak düştüğünü de paylaşalım.

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.