Sosyal Medya

Twitter’da direkt mesajlarda karakter sınırı kalkması markalar için ne ifade ediyor

Geçtiğimiz ay size Twitter‘ın direkt mesajlarda da bulunan 140 karakterlik sınırın kaldırılacağının haberini vermiştik. Bu özelliğin Temmuz ayı içerisinde hayata geçirilmesi bekleniyordu ve yavaş yavaş bazı markalar için açılmaya başlandı.

Peki markalar için bu yenilik ne anlam ifade ediyor?

Twitter hepimizin bildiği gibi markalar için anlık çözümler, hızlı dönüşler yapılabilmesi sayesinde çift taraflı iletişimi oldukça artıran bir platform. Ancak bu platform çift taraflı iletişimi artırsa da 140 karakter sınırı ile bunu sınırlandırıyor.

Özellikle bir marka ile yazıştıysanız daha önce Twitter’da başlayan bir diyalogunuz başka bir mecraya taşınmak zorunda kalıyordu. Bu mecralar genellikle email veya telefon oluyordu. Her ne kadar problem çözümü için çok da elzem bir konu olmasa da insanlar bir mecradan diğerine geçiş konusunda pek de sıcak olamıyorlar. Her zaman tek bir mecradan ilerlemek, çözüm üretmek veya iletişim kurmak, o mecrayı kullanmak daha iyi bir algı oluşturuyor.

Twitter’ın direkt mesajlarda bulunan bu sınırı kaldırması da tam olarak bu nedenle oldukça önemli bir adım diyebiliriz. Şu anda çok da gerekli olmayan 140 karakter sınırı tam olarak 10.000’e çıkarılıyor. Bu da demek oluyor ki artık bu blog yazısından 3 tanesini bir direkt mesajda yazabileceksiniz.

Artık problemlerinizi daha detaylı anlatabileceksiniz ve daha da önemlisi karşınızdaki müşteri temsilcisi de size daha rahat ve detaylı bilgi paylaşımı yapabilecek. Çoğu zaman müşteri temsilcilerinin mail atmasındaki veya telefonla bilgi vermesindeki neden de kısa bir şekilde dönüş yapamıyor olmalarıydı diye tahmin ediyorum. Çünkü hepimizin bildiği ve kayıt altında olması gereken, yasal olarak söylemeleri gereken ve tabi ki şirket politikası gereği yazmaları gereken uzun uzun şeyler var.

Bu yeni özelliğin markalar açısından oldukça kullanışlı olacağı aşikar. Umarım markalar bu özelliği kullanmak yerine platformlar arası geçiş için ısrar etmezler.

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.