Sosyal Medya

Facebook varisliği artık Avrupa’da

ABD’de Facebook kullanıcıları öldükten sonra hesaplarını, istenirse sayfanın bir anı sayfasına çevrilmesine izin verilmesi gibi işleri yönetecek olan kişiyi görevlendirebiliyordu. Şirket artık İngiltere kullanıcılarına da bu seçeneği sunmaya başladı.

Şimdiye kadar, temel bir anma sayfası vardı fakat insanlar erişme ya da güncelleme olanağına sahip olmayan bu servis şimdi, görevlendirilen arkadaş ya da aile üyesi tarafından tamamen güncellenebilir durumda.

Facebook kişinin öldüğü konusunda bilgilendirildikten sonra, hesabı anı hesabına dönüştürerek görevlendirilen insana sayfada  “yönet” butonunu gösteriyor. Böylece anı hesabının zaman tünelinde gönderi paylaşabiliyorlar, profil fotoğrafını ve kapak fotoğrafını değiştirerek arkadaşlık tekliflerine cevap verebiliyor.

Ayrıca görevlendirdiğiniz kişiye arşivlemek için Facebook’ta paylaştığınız tüm içerik ve gönderileri indirme seçeneği sunma kararı verebilirsiniz. Yine de özel mesajlara erişim sağlayamazlar.

Legacy-Contact_Settings-1200x543

Vasiyet yetkili kişisini görevlendirmek için “Güvenlik” i seçtikten sonra “Vasiyet Yetkilisi”ni seçiyorsunuz. Eğer birine öldükten sonra yetki vermek istemiyorsanız Facebook’a siz öldükten sonra hesabınızı kalıcı olarak silmesi için talepte bulunabiliyorsunuz.

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.