Sosyal Medya

Üretkenliği artıran 10 süper yiyecek

Bazı yiyeceklerin de insan beyninde motivasyonu arttırıcı etkide bulunduğunu ve gün boyu kişiyi kıpır kıpır tuttuğunu biliyor muydunuz? Dünya sağlık organizasyonuna göre doğru yiyecekler insanların motivasyonunu ve beyin sağlığını %20 oranında daha fazla arttırır.

Siyah çikolatandan tutun da avokadoya kadar bu yiyecekler sizi gün boyu dinç tutar.

Somon

Yağlı balıklar üretkenliğe katkıda bulunmak için mükemmel yiyeceklerdir. Bunların başında ise somon balığı gelir. Somon zengin omega 3 içerdiğinden hafızayı ve zihinsel performansı güçlü tutar.

Kabuksuz meyveler

Zengin antioxcidant içeriğiyle parkinson ve alzheimer hastalığı riskini azaltan bu yiyecekler aynı zamanda hafızayı da güçlendirir.

Yeşil çay

Yeşil çay diğer katkı madde içeren çaylara göre doğal bir yapıya sahiptir ve enerji verici bir özelliğe sahiptir. Bu çaylardan en etkili olanı ise son yıllarda çok popüler olan ve matcha diye adlandırılan ince toz yeşil çaydır.

Siyah çikolata

Şeker içeren her şeyin zararlı olduğunu da kim söylemiş?  Siyah çikolata hem diler için hem de odak sorunu olanlar için tatmin açısından mükemmel bir yiyecektir. Ayrıca içerdiği magnezyum sayesinde stresten kurtulmanıza da yardımcı olur.

Kabuklu yemişler

Yanınızda her zaman avuç içi kadar kuru yemiş bulundurmalısınız. Protein ve insan bedeninin ihtiyaç duyduğu doğal yağ oranı bakımından mükemmel yiyeceklerdir. İçerdiği e vitamini ve aminoasit ile vücudunuzun doğal kalmasını sağlarlar.

Avokado

Üretkenliğin sırrı beynin ve kalbin çevresindeki düzenli kan akışında saklıdır. Avokado bu iş için biçilmiş kaftandır desek yeridir.

Su

Su, yiyecekler sınıfında yer almasa bile üretkenliği artırmak açısından çok faydalı ve ihtiyaç duyulan bir içecektir. Vücudumuzun %70’i sudan oluştuğundan sağlıklı bir beden için su daima yanımızda bulundurmamız gereken bir içecektir.

Muz

Vücuttaki glikoz enerjiyi eşitlerken, muz zengin içeriğiyle bu ihtiyacın adeta kaynağı sayılır. Bir muz günlük glikoz ihtiyacınızı karşılarken, sizi diğer sağlıklı olmayan şekerli şeylerden de korur. Ayrıca açlığınızı yatıştırmak için alacağınız abur-cuburdan da kat kat daha verimli ve sağlıklıdır.

Yumurta

Kahvaltı tartışmasız bir şekilde öğünler arasında en önemlisidir, hele ki o kahvaltı da yumurta varsa önemi bir kat daha artmaktadır. Yumurta, hafızanın kapasitesini arttırır. Ayrıca içerdiği b vitamini sayesinde beyin sensörlerini aktif tutar.

Kahverengi pirinç

Zengin magnezyum içeriğiyle var olan stresi yok etmeye yarar. Ayrıca bedeninizin düzenli bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.  Düzenli bir şekilde çalışan vücudun da üretkenliğinin artmaması için bir sebep yok sanırım.

Bu 10 yiyecek size basit görünebilir ama kullanmaya başladıktan sizler de etkisini göreceksiniz.

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.