Sosyal Medya

Hayatı dolu dolu yaşamak isteyenler için: 30’una gelmeden önce yapmanız gereken 7 şey

Quora üzerinden bir soru ile başlayan bir furyadan biz de sizler için ilk 10 listesi derledik. 30 yaşına gelmeden önce siz de yapmak istediğiniz şeyleri yorum olarak bizimle paylaşmayı unutmayın!

1- Her gün yapmaktan korktuğunuz bir şeyi yapın! 

Kulağa çok çılgınca geliyor olabilir ve her gün yapacak yeni bir şey bulamayabilirsiniz ama korkularınızla yüzleşmeniz ve geleceğinizi daha iyi şekillendirebilmeniz için korkularınızı yenmeniz lazım. Bu da iyi bir yöntem. 30 yaşına gelmeden önce bunu çözmeniz faydalı olacaktır.

2- En az 1 tane hobi edinin

“Zorla hobi mi olur?” dediğinizi duyar gibiyim. Bunu o şekilde düşünmeyin herkesin içinde bir yerde kalmış bir hobisi bir uğraşı vardır. Tek yapmanız gereken bunu keşfedip ortaya çıkarmak. Hobinizi bulun ve bunun üzerine zaman harcayın, değer verin ve geliştirin. İlerde size çok faydası olacaktır.

3- Aile kavramının önemini kavrayın

Gerçekten aile olmanın ne demek olduğunu genelde onları kaybetmeden anlayamaz insan. İmkanınız varsa ailenizin gerçekten ne kadar değerli olduğunu farkına varmalısınız, bunun için çaba harcamalısınız evet! Onlarla zaman geçirin, onlara değerli hissettirin ve onları fazlasıyla gururlandırın. Unutmayın, onlar var olduğu sürece sizin gerçek “ev”iniz onların olduğu yer.

4- Fazlasıyla seyahat edin

Seyahat etmek bir bakıma kolay bir şey, önemli olan o seyahat sırasında bir kitaptan elde edeceğinizden fazla bilgi elde etmeniz. Seyahatlerinizde buna özen gösterin. Dilini, kültürünü bilmediğiniz yerlerde gezin, turist olmayın, gezgin olun. Yeni insanlarla tanışın, onlarla uzun soluklu etkileşim kurun, tanıyın. Bunun için çok para kazanmayı beklerseniz hayatınızı boşa geçirirsiniz. 20’li yaşlarınızın dinamizmini kullanın.

5- Yarı zamanlı bir iş yapın

Bir yerde çalışırken veya asıl önemlisi okurken bir yerlerde yarı zamanlı çalışın. Bu çalışma size okulda öğrenemeyeceğiniz kadar değerli dersler öğretecektir. Bu çalışmayı tabi ki ciddi bir şekilde yapmalısınız, bir yakınınızın yanında vakit geçirmekten söz etmiyorum. Ciddi emek harcanan, paranızı hakkınızla kazandığınız bir yarı zamanlı iş.

6- İlginç kurslara katılın

O kadar çok ve farklı kurslar var ki araştırdığınızda inanamayacaksınız. Kısa süreli, tek günlük veya biraz daha uzun. Hayatınıza renk katmak, farklılık yaratmak ve belki de hiç bir zaman aklınıza gelmeyecek şeyler ile ilgili bilgi ve deneyim sahibi olmanızı sağlayacaktır. Kim bilir 30’unuzdan sonra bir anda işinize de yarayabilir.

7- Eğlenin! Hayatın tadını çıkarın

30’undan önce yapılacak ve sonra da yapılması gerekecek en önemli şey ise gerçekten eğlenmek! Hayat sadece bir andır o da şu anda yaşadığınız andır. Bu nedenle anın tadını çıkarın, bunu yaparsanız hayatınızın her evresinde mutlu ve huzurlu olabilirsiniz. Şikayet etmek kimseye fayda getirmez, eğlenmenize bakın!

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.