Sosyal Medya

Başarıya ulaşmak üzereyken başarısız olma nedenleri

Başarı dediğiniz şey bir gecede gelmez! Bunun için uzun soluklu efor ve zaman harcamalı, bu harcamalar sonucunda elde ettiğiniz birikimleri etkili bir şekilde kullanmalısınız.

Genellikle bir çaba sonucu başarısız olan bir kişi hemen bahanelere sığınmaya başlar! Yeterli zamanım yok, param yok, yaşım geçti, korkuyorum ve daha bir sürü bahane. Bu bahanelere sığınmayı bıraktığınız zaman başarı kendiliğinden gelecektir.

1- Zamanım kalmadı! Artık yapamıyorum! 

Dünya üzerinde “çok vaktim var benim” diyen bir girişimci bile olduğunu sanmıyorum. Herkesin zamanı az, herkes vakit yaratmaya çalışıyor ama siz zamanı bahane ederek, yaşınızın geçtiğini söyleyerek bırakıyorsunuz. Bu yapacağınız en büyük yanlış olacaktır. Asla pes etmeyin, unutmayın Leonardo Da Vinci 51 yaşında Mona Lisa tablosunu yapmaya başladı. Jimmy Wales Wikipedia’yı kurduğunda 35 yaşındaydı.

2- Param bitti, bırakıyorum! 

Para her iş kolu için gerçekten önemli bir şey ama gerçekten inandığınız bir işinizi bırakma nedeni olamaz, olmamalı. Eğer Elon Musk gibi uzaya araç göndermek gibi çok büyük maliyetli bir işe kalkıştıysanız paranız bittiği için artık yapamayabilirsiniz ama eminim yapacağınız için gerçekten uzaya mekik gönderecek kadar paraya ihtiyacınız yoktur. Siz parayı birinci problem etmezseniz gerçekten sizin ilk probleminiz olmadığını göreceksiniz.

3- Korkuyorsunuz ve hatta tekrar denemeye cesaretiniz bile yok!

Korku gerçekten her girişimcinin yaşadığı bir duygudur. Korkmanızda da hiç bir sakınca bulunmuyor ama korkunun sizi yenmesi sizin bittiğiniz anlamına geliyor. Mark Zuckerberg diyor ki “En büyük risk, hiç risk almamaktır. Dünya gerçekten çok hızlı değişiyor ama değişmeyen tek şey risk almayanların başarısız olduğudur.” Bence bir daha düşünün!

4- Fikriniz hakkında çok konuşuyorsunuz ama harekete geçmiyorsunuz. 

En büyük hatalardan biri de budur. Fikriniz hakkında o kadar çok konuşuyorsunuz ki fikriniz için harekete geçmeyi aklınıza bile getirmiyorsunuz. Bir fikir hakkında konuşarak hayatınızı değiştiremezsiniz. Konuşmayı bırakıp hemen konfor alanınızdan çıkın ve işe koyulun. Böylece konuşurken anlattığınız, hayalini kurduğunuz dünyayı gerçekleştirmek için gerçek bir şeyler yapmış olursunuz.

5- İlginizi kaybedip yeni şeylere girişiyorsunuz!

Girişimcilerin büyük bir bölümünün en sık yaptığı hatalardan biri de budur. Bir konu üzerinde çalışırken yeni bir fikire kapılır ve o fikire odaklanmaya başlarlar ama tahmin edin ne olur? Tabi ki ilk fikirde olduğu gibi bu fikir de yarıda bırakılır ve başka bir projeye geçilir böylece hiç bir proje sonuca ulaştırılamaz. Eğer gerçekten değerli bir şeyler elde etmek istiyorsanız başladığınız işi mutlaka başarıyla sona erdirmek için çabalayın. Fikir değiştirmek kolaydır, önemli olan fikirleri sona getirip hayata almaktır.

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.