“Bu çocuk çok zeki. Kesin, büyük bir isim olacak büyüdüğünde!”
Hep buna benzer cümlelerle büyütüldük, sonra büyüdük, çok da büyük olmadık. Oysa zekiydik, yetenekliydik; neden bir şeyler planlandığı gibi olmadı?
Azim ve cesaret, başarının temel anahtarıdır. Dikkatli bakarsanız, çevreniz bir sürü yetenekli ve başarısız insanlarla dolu. Başarı tarihini yazan kariyer sahibi insanların ortak noktasında ise yetenek ve zeka yoktur; azim ve cesaret vardır. Onlar hiçbir zaman vazgeçmemiş, hedefe tam anlamıyla kilitlenmişlerdir.
Peki bu azim ne cesaret nereden gelebilir? Ne yapabiliriz de, kendimize olan inancımızı kaybetmeyiz? Bu dört yolla başarıya ilerlememiz mümkün.
Yaptığınız her şeyde bir anlam bulmaya çalışın
Sonuçta, yaptığınız şeyin amacı yoksa yapmanın anlamı nedir, öyle değil mi? Hedefinizi anlamlandırmak, yaptığınız şeyi sevmenizi sağlar. her zaman görünenden daha büyük bir resim olduğunu hissettirir.
Bu amaca ve değerlere bağlanın
Evet, bir şekilde ödemelerinizi gerçekleştirmek için para kazanmak zorundasınız; ancak bu isyan etmenizi gerektirmez. Tabi ki, arada üzülebilirsiniz ama isyan ediyorsanız, hata sizde olabilir. Bazen iş sadece iş olmalı ve hayatınızın anlamına giden yol olarak görülmeli. Mutlu insanlar “iş tanımlarına” göre yaşamazlar. Hayatlarına bakarlar. Kendi amacınız ve hayatınız arasındaki bağlantıyı bulun.
Optimist bir bakış açısı edinin
Hayat, size fazlasını sundukça zorlaşır. Bu hep böyle olacaktır. Hiçbir zirvenin yolu yokuş aşağı olmamıştır. Hayatınıza çıkan her zorlukta pes etmeyin. Zorlukları sürecin bir parçası olarak görmeye bakın. Her şey geçici, süreç kalıcıdır.
Sizi sürekli eleştiren o iç sesinizi, sessize alın
Hepimizin içinde o ses var, bu sebeple kendinize haksızlık yaptığınızı düşünmeyin. Bu olağan bir durum. Ancak şunu da unutmayın, olumsuz düşünmek, gerçekçi düşünmek demek değildir. Hayattaki ihtimaller her zaman %50’dir. Ya olur ya da olmaz. Bunu aklınızdan çıkarmayın. Bu sayede içinizdeki olumsuz sesin çığlını kapatmış olacaksınız.
Pozitif düşünce, azmin ve cesaretin anahtar noktasıdır. İnancınızı kaybetmeyin.
0 yorum:
Yorum Gönder