Sosyal Medya

Sabah kalktığınızda bunları yapmayın

Güzel ve başarılı bir gün geçirmek için güne güzel başlamak önemli. Tabi bu sürecin de kendine göre kuralları var. Sabah bu dediklerimizi yapmazsanız, daha iyi bir gün geçirebilirsiniz.

1

alarm

Alarmınızın erteleme tuşuna basmadan uyanmaya çalışın. Erteleme tuşuna her bastığınızda yeni bir uyku döngüsüne girersiniz ve bu döngüyü bitiremediğiniz için vücudunuz daha da yorulur.

2

uyku1

Uyandığınızda yatakta kıvrılmış bir şekilde durmayın. İyice gerinmeyi ve esnemeyi ihmal etmeyin. Bu özgüveninizi güçlendirecektir.

3

uyku2

Kalktığınız gibi e-postalarınızı kontrol etmeyin. Gelen kutusundaki irili ufaklı tüm işlere aynı anda odaklanmaya çalışmak, kafanızı meşgul eder ve daha önemli konulardaki üretkenliğinizi engeller.

4

yayay

Yatağınızı dağınık bırakmayın. Yatak toplamak, gün içerisindeki üretkenliğinize önemli katkıda bulunur.

5

kahve

Kahve içmemeye çalışın. Vücudunuz, sabah saat 8-9 arasında, enerji düzenleyici bir hormon olan kortizol hormonunu salgılamaya başlar. 9.30’dan önce içtiğiniz kahve, bu hormonun üretilmesini engeller.

6

uyku

Karanlıkta uyanmayın. Uyandığınız gibi perdelerinizi açın. Hala karanlıksa güneş ışığına eşdeğer bir ışık edinin.

7

calisma

Sabah alışkanlıklarınız önemlidir. Bilim insanları, irade gücümüzün limitli olduğunu söyler. Sabah hazırlığınızı otomatik moda almanız, günün geri kalanı için irade gücünüzü korur.

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.