Sosyal Medya

Instagram’da yeni özellikler

Instagram’a gelen yeni özelliklere göz atın.

Yorum kontrolü özellikleri

Yorumlar Instagram’a gerçekleşen konuşmanın çoğunluğunu oluşturuyor. Instagram’da yapılan yorumlar büyük oranda pozitif, ancak her zaman hoş görülü ve zarif olmayabiliyorlar. Bu nedenle Instagram daha önce anahtar kelimeleri temel alan yorum filtreleme özelliğini piyasaya sürmüştü. Bu durum kullanıcıların yorum deneyimi üzerinde kontrol sahibi olması için büyük bir adımdı. Buna rağmen Instagram bu deneyimi geliştireceğini düşündüğü iki özellik daha ekledi.

Bunlardan biri herhangi bir gönderiyi yorumlara kapatma özelliği. Bazen kullanıcılar sadece gönderinin tek başına yer almasını isteyebiliyor. Bu özellik daha önce az sayıda hesapta mevcuttu. Bir kaç hafta içinde bu özellik herkesin kullanımına açılacak. Gönderinizi paylaşmadan önce “Gelişmiş Özellikler”e basın ve ardından “Yoruma Kapat”ı seçin. Ayrıca “…” menüsüne basarak dilediğiniz zaman paylaştığınız gönderiyi yoruma açabilirsiniz.instagram-cmments2instagram-comment

Gelecek haftalarda Instagram ayrıca herhangi bir yorumun yanında yer alan kalp ikonuna basarak yorumları beğenme özelliğini de devreye sokuyor. Instagram yetkilileri bu özelliğin topluluktaki pozitif yapıyı arttıracağını düşünüyor.

instagram-self-injury

Özel hesaplardan takipçi silme özelliği

Instagram’daki bazı kullanıcılar özel hesaba sahip, bu da her takipçiyi onayladıkları anlamına geliyor. Bu durum insanların aileleri ve yakın arkadaşlarıyla bir şeyler paylaşırken onların huzurlu hissetmesini sağlıyor.Geçmişte, bir kez bir takipçiyi onayladığınızda bu kararı geri almanın onları engellemek dışında kolay bir yolu yoktu. Artık eğer hesabınız özel ise takipçi listenize gidip, o takipçinin yanındaki “…” menüsüne basarak o takipçiyi listenizden silebiliyorsunuz. Bu durumda sildiğiniz takipçiye onu sildiğinize dair bir bildirim düşmüyor.

Kendine zarar verme ihtimali olan insanların gönderilerini isimsiz olarak Instagram’a bildirme

Son olarak; Instagram platformu, insanların özel anlarını paylaşabileceği bir yer olarak tutmak istediğini belirtiyor. Zaman zaman arkadaşlarınızın bir takım mücadeleler verdiğini ve bu konuda desteğe ihtiyacı olduğunu görebilirsiniz. Eğer bu kişinin kendine zarar vereceğini düşünüyorsanız, isimsiz bir şekilde onları Instagram’a bildirebilirsiniz. Bu durumda Instagram o arkadaşınızı bu konuda ona destek olacak dernek ve kuruluşlarla buluşturacak. Bu raporları incelemek için Instagram haftanın 7 günü 24 saat çalışan ekiplere sahi

p.instagram-self-injury2

Instagram yaptığı geliştirediği bu özellikleri, yenilerinin de takip edeceğini belirtiyor ve özellikler hakkında bilgi almak için kullanıcıları Yardım MErkezi’ne davet ediyor.

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.