Sosyal Medya

Twitter’dan geç kalmış bir adım daha: Uygulama içinden canlı yayın

2015’te Periscope’u satın almasıyla kullanıcıların canlı yayın yapmasına olanak tanıma hizmetine Facebook’tan daha önce adım atan Twitter yine geç kalmış bir adımla karşımızda.

Vine’da olduğu gibi geliştirmeleri zamanında yapamayınca en büyük rakibinin gerisinde kalan Twitter hatırlayacağınız üzere anlık mesajlaşma servisini bile bu yıl tanıtmıştı. Bu geliştirmelerin zamanında gelmemesinin üzücü yanı Vine gibi önemli servislerin kapanması olarak karşımıza çıkması.

Özellikle başlayalım çok detay yok aslında kullanıcılar artık Facebook’ta hatta Instagram’da olduğu gibi Twitter uygulaması içinden Periscope temellinde direkt olarak canlı yayın yapılabilecekler.

3 yıl sonra gelen Periscope Twitter birlikteliği konusunda Periscope CEO’su Kayvon Beykpour “bu özelliği direkt olarak Twitter’a getirmek çok önemli bir adım çünkü bu süper gücü bu yolla Twitter’ı kullanan yüz milyonlarca insana getirmiş olduk.” diye yorumluyor. Düşünmeden edilemiyor Facebook’tan hatta Instagram’dan sonra mı aklınıza geldi yüz milyonlarca insana sunmak.

Twitter akışımızın ne kadarı canlı yayın olacağını, markaların ilk zaman Periscope’a gösterdikleri ilgiyi Twitter akışımıza girmesiyle yeniden gösterip göstermeyeceklerini ise önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.