Sosyal Medya

Açken yemeniz ve yememeniz gereken şeyler

Hangi yiyeceğin ne kadar sağlıklı olduğunu, vücudumuzun nelere ihtiyaç duyduğunu sık sık konuşuyoruz. Peki ya sabah kahvaltısında tercih etmememiz ya da aç karnına yemememiz gerekenler?

Açken yemeniz ve yememeniz gereken 20 yiyeceği sizler için derledik.

Aç karnına yememeniz gereken 10 yiyecek

Poğaça, açma vb.

Mayalı yiyecekler mide yapınıza zarar verir. Midenin gaz yapmasını sağlar, bu da midenizin ekşimesine sebep olur.

Tatlılar

Aç karnına tatlı yemek insülin seviyenizi yükseltir. Bu da henüz uyanmış pankreasınız için aşırı yüklemeye sebep olur. Böyle bir alışkanlık diyabetle sonuçlanabilir.

Yoğurt ve fermente edilmiş diğer süt ürünleri

Aç karnına yoğurt vb. yiyecekler tüketmek ani hidroklorik asit yüklenmesinden ötürü, midenin oluşturduğu laktik asidin yok olmasına sebep olur. Yani vücudunuza pek bir faydası dokunmaz.

Armut

Armudun içindeki ham lif, midenin oluşturduğu koruyucu mukoza zarının zarar görmesine sebep olur.

Domates

Sabah kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan domates, bol miktarda tannik asit içerir. Bu zarar da, gastritten ülsere kadar devam edebilir.

Salatalık ve diğer yeşil sebzeler

Çiğ sebze amino asit bakımından zengindir. Ancak aç karnına yendiğinde mide ekşimesine, mide gazına ve karın ağrısına sebep olur.

Muz

Aç karnına muz yemek, kandaki magnezyum oranının ani bir düşüş yaşamasına sebep olur. Bu da kalbinize zarar verir.

Baharatlar

Baharatlar gastrik mukozanın zarar görmesine sebep olur, bu da midenizdeki asit seviyesinin çoğalmasıyla sonuçlanır. Sonuç olarak sindirim sistemi problemleri yaşayabilirsiniz.

Asitli içecekler

Aç karnına içtiğiniz asitli içecekler mide mukoza zarına zarar verir ve midenize kan gitmesini engeller. Bu sebeple yediğiniz yiyecekler daha geç sindirilir.

Turunçgiller

Turunçgiller meyve asidi açısından oldukça zengindir. Aç karnına yediğinizde, mide ekşimesine, gastrite, reflüye ve ülsere sebep olabilir.

Açken yemeniz gereken 10 yiyecek

Yulaf ezmesi

Midenizdeki koruyucu zarı güçlendirir. Hidroklorik asidin mideye zrara vermesini önler. Yulaf ezmesi aynı zamanda lif açısından zengindir ve kolesterolünüzü düşürmeye yardımcı olur.

Karabuğday

Karabuğday sindirim sistemine destek olur. harika bir protein, demir ve vitamin kaynağıdır.

Mısırlı yulaf lapası

Sindirim mikro floranızın normalleşmesine yardımcı olurken, toksinlerin ve ağır metallerin vücuttan atılmasını sağlar.

Buğday tohumu

İki yemek kaşığı buğday tohumunun içerisinde %15 oranında E vitamini ve %10 oranında folik asit bulunur. Bunlar günlük ihtiyaçlarımızdır.

Yumurta

Sabah kahvaltısında yumurta yemek, alacağınız günlük kalorinin yarıya düşmesine yardımcı olur.

Karpuz

Karpuz yemek, ciddi oranda sıvı almanızı sağlar. Karpuz aynı zamanda göz ve kalp sağlığınız için iyidir.

Yaban mersini

Yaban mersini, özellikle kahvaltıda yendiğinde hafızanızı, kan basıncınızı ve metabolizmanızı güçlendirir.

Mayasız tam buğday ekmeği

Ekmekte bulunan karbonhidrat ve diğer besinler, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu şeylerdir. En iyi tüketim zamanı da sabahtır.

Kuruyemiş

Sabah kahvaltısında kuruyemiş yemek, sindirim sisteminizi destekler ve midenizin pH değerin normale çevirir.

Bal

Bal, uyanmanızı kolaylaştırır. Güç ve enerji verir. Aynı zamanda zihinsel aktiviteleri güçlendirir ve serotonin salgılanmasını sağlar.

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.