Sosyal Medya

Kaslı ve espritüel erkeklere üzücü haber: Erkek çekiciliğinin sırrı çözüldü

Genellikle bir adamı bir kadının gözünde çekici kılan şeyin ya kaslı fiziği ya da iyi mizah anlayışı olduğu düşünülür. Yine de yakın zamanda yapılan bir araştırma, bir kadının dikkatini çekmek için ne kas gücünün ne de insanları güldürebilme yeteneğine sahip olmanız gerekmediğini gösteriyor. Bir adamın karşı cins tarafında popüler yapan şey diğergamlık! Yani iyi ve yardımsever işler sergileyebilme konusundaki gönüllülüğü…

Dünyanın farklı bölgelerinden bir kaç bilim adamı sanki sessiz bir anlaşma yapmış gibi bu konuda araştırma yapmaya karar verdi. Gezegenimizdeki erkeklerin ilgisini en çok çekecek olan araştırma ise Kanada’dan geldi. Araştırmaya göre en diğerkam bakış açısına sahip erkekler, diğerlerinden daha fazla sevişebilme eğilimine sahip!

Araştırmacılar evlenmemiş Kanadalılara bir derneğe bağış yapmak ya da birine kar altında kalmış arabasını oradan çıkarmasına yardımcı olmak gibi iyi işleri ne kadar sık yaptıklarını sordu. Bunun ardından ise kişisel yaşamlarına dair sorular yönelttiler. Üzerinde çalışılan verilere göre araştırmacılar, iyi kalpli adamların karşı cins tarafından daha fazla popüler bulunduğu sonucuna vardı. Bu tarz adamlar hayatları boyunca daha fazla kadınla çıkıyor ve partnerleri daha nadir olarak sevişmekten kaçınıyor.

Bir başka araştırmada ise araştırmacılar birçok kadına biri uzun vadeli ilişki için diğeri ise tek gecelik ilişki için olmak üzere iki adam seçmelerini istiyor. Her kadına, yakışıklısından sıradan görünüme sahip çeşitli potansiyel adayları gösteren bir çok fotoğraf sunuluyor. Fotoğrafların yanında ise bir takım bilgiler veriliyor. Bu erkeklerin yarısının hayır işlerinde ya da diğerkam işlerde yer aldığı belirtiliyor.

Tek gecelik ilişki için kadınlar yakışıklı adayları seçerken, ömür boyu hayatlarında yer almasını düşündükleri potansiyel partner için, çoğunluk nazik ve cömert kişiliği yakışıklılığa tercih ediyor.

Test sonuçları kadınların erkeklerdeki diğergamlığı, ileride iyi baba ve koca olabilmeye, uzun süreli ve sorumluluk sahibi ilişkiye uygunluk göstergesi olarak görüyor.

Bu arada benzer bir çalışma erkekler arasında da yapıldı. Uzun süreli partner tercihleri hakkında sorular sorulduğunda, gelecekteki çocuklarına anne olmaya uygunluğunu göz önünde bulundurarak onlar da iyi kalpli adaylara yöneldi.
Tabi ki fiziksel çekicilik ve espri anlayışı tamamen önemsiz değil. Örneğin kadınlar iyi espri yapma yeteneğini zekanın bir göstergesi olarak görüyor. Şefkatli bir kalbe sahip olan ve anlaşması kolay erkeklerde ise dış güzellik hiç önemli değil. (Ama olsa da tadından yenmez)

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.