Günlük hayatın getirdiği yorgunluk ve stres, zaman zaman iş hayatındaki verimliliği de etkileyebiliyor. İnsanlar bazı günlük sorunlarla uğraşırken, iş hayatındaki verimliliğini yeterli düzeyde tutamayabiliyor. Dolayısıyla, işler erteleniyor ve aksıyor.
Aslında daha verimli çalışmanın kesinleşmiş bir formülü yok. Herkes farklı koşullarda ve farklı yöntemler uygulayarak kendine göre bir yol çiziyor. Ancak, yine de işe yarayabileceği düşünülen bazı ipuçları da yok değil.
İşte daha verimli çalışmanızı sağlayacak bu ipuçlarından bazıları…
1. Birçok projeyi bir arada yürütmek başarıyı getirmez
Üzerinize çok fazla sorumluluk almanız ve hepsini bir arada yürütmeniz çok etkileyici gibi görünse de ilerleyen zamanlarda bu sorumluluğu kaldıramamanız nedeniyle işlerin aksaması kaçınılmaz bir sonuç.
Tüm işleri bir arada yürütmek yerine, hazırlamanız gereken bir ya da iki projeye odaklanarak onları en iyi şekilde sonuçlandırmanız, daha sonra diğerleriyle ilgilenmeniz, o projeleri hakkını vererek tamamlamanızı sağlar. Dolayısıyla, çok iyi hazırladığınız bir ya da iki proje, yalnızca bitirmek için hazırladığınız üç-dört projeden çok daha iyi geri dönüşler alabilir.
2. “Erken kalkan yol alır”
İş hayatında başarılı ve motivasyonu yüksek kişiler, güne oldukça erken saatlerde başlıyor. Böylece tüm gün yapacakları işlerle ilgili programlarını önceden yaparak, kendilerini güne hazırlama fırsatı bulan bu kişiler, bu alışkanlıklarıyla iş hayatında öne çıkıyor.
Siz de güne erken başlayarak, gündemi ve dünyadaki gelişmeleri takip etme, böylece etkinliği yüksek projeler hazırlamak için ilham alabilme imkanına sahip olabilirsiniz. Ayrıca, gün boyu hazırlayacağınız raporlar ve gönderilecek e-postalar için ön hazırlık yapmak için bolca vakit bulabilirsiniz.
3. Yapılacaklar listenizi kısa tutun
Kendinize bir “to-do list” hazırlamanız güzel bir alışkanlık. Böylece işler üzerindeki hakimiyetinizi koruyabilir ve kendinize yapılacak işlerinizi hatırlatmak için etkili bir yol izlemiş olursunuz. Üstelik, listedeki bulunan hedeflediğiniz işleri tamamladıkça, üzerini çizmeniz, size ayrıca motivasyon kazandırır.
Ancak, bu listeyi mümkünse her gün bir sonraki gün için hazırlamanızda fayda var. Böylece listeniz daha kısa olur ve birçok maddenin bulunduğu uzun bir listeyle, gözünüzü korkutmamış olursunuz. Örneğin, günlük olarak en fazla 5 maddeden oluşan bir yapılacaklar listeleri hazırlamanız daha keyifli olabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder