Herkes başarılı olmak ister. Tabii ki, başarı tanımınız, diğer kişilerden farklı olabilir. Zaten olmalıdır da… Hepimiz, ne yapmak istersek isteyelim onu başarmaya odaklanırız. Çünkü başarı, her birimiz için farklı bir anlam ifade eder. Peki, iş yaşam dengesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Çok çalışıp başarı elde etmiş kişiler ve onlardan ders alabileceğimiz konular hakkında biraz konuşalım.
Örneğin; Bill Gates, uykusuz kalıp çok çalışarak vaktini sadece kod yazmaya ayırmıştır. Buna yönelik stratejiler geliştirmiştir. Çevresi inanılmaz derecede akıllı insanlarla doludur. Akıllı ve sıradan insanların olduğu bir endüstride çok çalışarak üst sıraya yükselmiştir.
Mark Cuban ise; ilk şirketini kurduğu süreçte yedi yıl tatil yapmamıştır.
Elon Musk, “Her hafta 80 ile 100 saatlik bir çalışma sergilemek zorundasınız diyor. Başkaları 40 saat çalışıyorken siz, 100 saatlik çalıştığınızda onların bir yılda elde edeceği başarıyı, siz 4 ayda elde edebilirsiniz. ”
Nitekim, girişimcilik başarısının hemen hemen her hikayesinin ortak teması, 18 ve 24 saat gibi uzun süreli çok çalışan kişileri içermesidir. İsimleri değişse de hikayeleri hemen hemen aynıdır.
Haftada 4 saat çalışan Tim Ferriss bile, tüm projeleri ile inanılmaz derecede meşguldür. (Tabii ki, Tim o çalışmalarını iş olarak görmez.)
Başarılı kişilerden biri de GE CEO’su Jeffrey Immelt, 24 yıldır haftada 100 saat çalışmaktadır. O da inanılmaz zorluklarla mücadele ederek üst sıraya yükselmiştir. Apple CEO’su Tim Cook ise; hala ilklerin peşindedir.
Sıkı çalışma, hepsi için başarıyı getirmiştir. Ama nedense; bazı insanlar, sıkı çalışmanın onlar için işe yaramayacağını düşünmektedir. Başarılı insanlar, halihazırda daha akıllı çalışmaktadırlar. Kesinlikle, akılsızca ve verimsiz çalışmazlar.
Başarı, söz konusu olduğunda daha akıllıca çalışmak kaçınılmaz bir durumdur. Son derece başarılı olan kişiler, her zaman daha akıllıca ve daha fazla çalışırlar. Onların gayreti, kahramanca olmaktadır ve ödülleri çoğu zaman efsanevidir.Başarıda büyük bir rol oynayan şans ise; zamanlama ve diğer etkenler ile bağlantılıdır. Ancak bu söylediklerimizi kontrol etmek mümkün değildir. Peki, neyi kontrol edebilirsiniz? Mesela ne kadar çok çalıştığınızı kontrol etmeniz mümkündür.
Ancak mesleki başarıyı, servet ve şöhret gibi geleneksel ölçütlerle tanımlarsanız, sıkı çalışmak, başarı için büyük bir etkendir. Herkesten daha akıllı ve yetenekli olmayabilirsiniz. Aynı harika bağlantılar ve aynı harika çevreye sahip de olmayabilirsiniz. Fakat cesaretinize, çaba ve azminize her zaman güvenebilirsiniz. Çünkü; zamanla, gayretinizin beceri ve tecrübeyle taçlanacağını bilmelisiniz. Beceri ve tecrübe için her zaman çaba gösterebilirsiniz.
Farklı olmak istemez misiniz? Sıkı çalışma, sizi diğerlerinden ayırmak için oldukça etkili bir yöntemdir. İster işinizde, ister özel hayatınızda, başarınızın tanımı, sizi nereye götürürse götürsün, en sevdiğiniz sözcükleri sıkı çalışmaya bırakın. Bu şekilde geriye bakmak zorunda kalmazsınız ve yalnızca daha merakla başarıya ulaşmak için çabalarsınız.
The post Gerçek başarının sırrı nedir? appeared first on Sosyal Medya.
0 yorum:
Yorum Gönder