Sosyal Medya

Facebook ilk çeyrek için aylık aktif kullanıcı sayısını ve gelirini açıkladı

Facebook, yatırımcıları için 1. çeyrek raporunu yayınladı. Bu raporda en çok dikkat çeken şey Facebook’un 1. çeyrek gelir tahminlerinin geriye çekilmiş olması. İlk çeyrek için 3.56 milyar dolar gelir tahmin edilirken bu rakam 3.54 milyar dolar olarak sonuçlandı.

Bizi asıl ilgilendiren ilk çeyrek raporundaki kullanıcı dataları. Facebook büyümeye devam ediyor. Facebook şu anda 1 milyar 440 milyon aylık aktif üyeye sahip ve bu rakam her geçen gün artmaya devam ediyor. Bir önceki çeyreğe göre yüzde 3.6 büyüme göstermiş. Bu oran 2014 Q3 ve 2014 Q4 arasında yüzde 3.18’di yani, Facebook büyümesi artan bir ivmeyle büyümeye devam ediyor. Bu da gösteriyor ki Facebook hala doygunluk noktasına ulaşmadı. Facebook’un günlük kullanıcı sayısı ise 936 milyon.

Mobil rakamlara bakacak olursak, Facebook aylık aktif 1 milyar 250 milyon mobil kullanıcıya sahip. Bir önceki çeyreğe göre yüzde 5 artış görülüyor. Günlük aktif mobil kullanıcı sayısı ise 798 milyon kişi. Facebook yeni mobil kullanıcı ivmesi biraz azalmış olsa da günlük kullanımdaki ivme artmaya devam ediyor.

Aşağıdaki kullanıcı grafiklerini mutlaka inceleyin:

screen-shot-2015-04-22-at-1-27-26-pm screen-shot-2015-04-22-at-1-16-41-pm

Facebook’un gelirleri kullanıcılara oranlandığı zaman aşağıdaki ilginç grafik ortaya çıkıyor. Bu grafiğe göre şunu söylemek mümkün, Facebook’un kullanıcı başına kazandığı reklam gelirleri son çeyreğe göre düşmüş görünüyor. Reklam gelirleri dışında diğer Facebook içi gelir modellerinde (oyunlar, online satışlar vs) de düşüş görünüyor.

screen-shot-2015-04-22-at-1-50-49-pm

Yani özetleyecek olursak Facebook sağlıklı bir şekilde büyümeye devam ediyor fakat büyüme ile aynı derecede sağlıklı gelir artışını yakalayabilmiş değil. Bu da yatırımcılar için oldukça önemli bir şey. İzlemeye devam edeceğiz.

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.