Sosyal Medya

Attığı Tweet yüzünden H&M’den kovuldu

Attığı Tweet yüzünden işinden oldu başlıklı varyasyonlarını daha önce de duymuşsunuzdur. Sosyal medya hesapları yüzünden birçok kişi çalıştıkları yerlerde problemler yaşıyor ve yaşamaya da devam ediyor. 

Bunun iki temel nedeni var:

1- İnternet kullanıcılarının “bilinçli medya okur yazarlığı” alanında bilgisiz olması
2- Kurum ve kuruluşların sosyal medya politikalarının bulunmaması veya net olmaması

Bu konunun son mağduru Ercan Mutlu oldu. Olayı detaylandırarak devam edelim, Haydarpaşa Tren Garı’nın karşısındaki tarihi mendireğe H&M geçerli izinleri alarak bir reklam panosu yerleştiriyor. H&M çalışanı Ercan Mutlu da bir çok internet kullanıcısı gibi bu tarihi mendireğe eklenen reklam panosuna karşı şikayetlerini Twitter hesabından paylaşıyor.

Screen Shot 2015-04-22 at 00.56.09

15 Nisan’da yapılan bu paylaşım üzerine çalıştığı firmadan “savunma talebi” başlıklı belge alan Ercan Mutlu savunmasını paylaşıyor.

Savunma Talebi:

savunma talebi

Savunma: 

savunma1 savunma2

17 Nisan’da meydana gelen bu olay sonrası Ercan Mutlu bu paylaşımı yüzünden işinden olduğuna dair bir Tweet’i paylaşıyor. Bir çok kullanıcı konuyu şaşkınlıkla karşılayarak H&M markasına karşı tavır alıyor ve Ercan Mutlu’yu desteklemeye başlıyorlar.

Screen Shot 2015-04-22 at 00.50.08

Konuyla ilgili H&M Türkiye’den bir açıklama yapılmış değil. Ercan Mutlu ve arkadaşları konuyu H&M global ile paylaşmak için çeviriler yaptıklarını da Twitter hesaplarından paylaştılar.

Konuyla ilgili H&M tarafından bir açıklama veya paylaşım yapılması durumunda konuyu güncelleyerek sizleri bilgilendireceğiz.

Yeni neslin açık iletişimine uyum sağlamakta zorlanan markalarla ilgili sizlerin de görüşlerini yorum alanından paylaşmasını bekliyoruz.

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.