OnlinePazarlama.co

Bazı AdWords Raporları Artık Daha Sık Güncellenecek!

AdWords Arama Terimleri Sorgusu ve bazı diğer datalara artık 6 saat içerisinde erişilebiliyor. Bildiğiniz gibi daha önceden arama terimleri raporunu aynı gün içerisinde çekemiyorduk. İlgili sorguların belirli bir oranda gösterim ve tıklama almaları gerekiyordu.

Geçtiğimiz ay Google’dan Jon Diorio yaptığı açıklamada bazı AdWords verilerinin artık daha sık güncelleneceğini duyurdu. Sabah yayına almış olduğunuz bir kampanya için, akşam saatlerinde 1 tıklama ve 200-300 civarı gösterim almış olsanız bile Arama terimleri sorgusu raporunda veri görebilirsiniz. Daha önceden aynı gün içerisinde bu raporu çalıştırdığımız zaman “yeterli veri yok” uyarısı ile karşılaşıyorduk.

adwords-search-terms-report-for-keyword-research

Diorio’nun bildirdiğine göre arama terimleri sorgusu ile birlikte coğrafi performans ve otomatik yerleşim raporlarında da veriler daha sık güncellenecek.

Arama terimleri, otomatik yerleşimler ve coğrafi performans verileri genellikle 6 saat içerisinde güncellenirken, Tıklama ve Dönüşüm verileri ise 3 saat içerisinde raporlanacak. Şimdilik “En çok yer değiştirenler” raporu gibi bazı raporların güncellenme süresinde ise bir değişiklik yok. Zaten “En çok yer değiştirenler” raporunun yapısı gereği de belirli bir data toplanmadan veri almak ve buna göre karar almak sağlıklı olmayacaktır.

adwords-reports-top-movers

Özetleyecek olursak, Google artık optimizasyon sürecinde hızla müdahil olmamız gereken durumlar için raporları daha kısa zaman içerisinde sağlayacak ve daha kısa aralıklarla güncellemeler yapacak.

Jon Diorio’nun bilgilendirmesine BURADAN ulaşabilirsini.

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.