Spotify, Apple Music gibi uygulamalar çoğaldıkça onlarca yıldır müzik sektörünü derinden etkileyen korsan müzik piyasası gerilemeye başladı. Aylık birkaç dolar için artık kimse ağır cezalara çarptırılmak istemiyor.
Tabi bu sistemlerin de problemleri yok değil. Bu sistemlerde hiç bir zaman müziğe sahip olamıyorsunuz. Sadece sınırsız dinleme için aylı ödeme yapıyorsunuz.
Ama üzülmeyin, telefonunuzda veya bilgisayarınızda arşiviniz olsun istiyorsanız tamamen yasal ve ücretsiz aşağıdaki siteleri kullanabilirsiniz.
Tarihin tozlu sayfalarından bir site keşfetmiş gibi olacaksınız ama bu site oldukça güzel bir kaynak. Eğer arşivinizi genişletmek istiyorsanız ve eski müzikler hoşunuza gidiyorsa bayılacaksınız. “Rock and Alternative”, “Pop and Electro”, “Hip-Hop, Soul and Urban”, “Jazz and Blues” ve “Mixed Up” olmak üzere 5 kategoriye ayrılmış ve her bir kategori de alt kategorilere ayrılmış durumda.
Free Music Archive yıllardır kullanılan bir site ve hala popülerliğini koruyor. New York merkezli bağımsız bir radyo istasyonunun içeriğini kullanıyor. Daha çok az bilinen sanatçıların güzel müzikleri bulunuyor fakat ünlü pop sanatçılarını da görebiliyorsunuz.
Sitedeki her şarkı kişisel kullanımlar için ücretsiz olsa da ticari bir amaçla kullanacaksanız tek tek her bir lisansı kontrol etmelisiniz.
SoundCloud ile bener bir amaca hizmet eden Jamendo 5 yıl önce kuruldu ve bağımsız sanatçıların, eserlerini hayranlarına ulaştırmasını sağlıyor. Şu anda 40.000’den fazla sanatçının 400.000’den fazla eseri burada yayınlanıyor.
Kategorilere girdiğinizde “popüler olanlar, yeni eklenenler ve yükselenler” diye ayrı kategorilerde inceleyebilirsiniz.
NoiseTrade de bulunan parçaları indirmek için email adresi gibi bir şeyler istiyor. Bunu da ilerde herhangi bir duyuru, bilgilendirme vs için kullanmak istiyorlar. En popüler sanatçıların bir alt seviyesindeki sanatçıları burada rahatlıkla bulabilirsiniz.
Rock, pop gibi türler ilginizi çekmiyorsa, klasik müzik adamıysanız çok şanslısınız. Musopen, tüm zamanların en ünlü klasik müzisyenlerinden bazılarının kayıtlarına sahiptir. Bach ve Beethoven’den Çaykovski ve Holst’a kadar her şeyi bulacaksınız. İstediğiniz içeriği bulmak için besteci, sanatçı, enstrüman, dönem ve tür ile arama yapabilirsiniz.
Amazon bu listedeki en tanıdık isim. İnanmayacaksınız fakat 50.000’den fazla eseri ücretsiz sunuyor.
Hangi müziklerin ücretsiz olduğunu görebilmek için izlemeniz gereken yol: Departmanlar> Filmler, Müzik ve Oyunlar> Dijital Müzik> Deals> Ücretsiz (Departments > Movies, Music and Games > Digital Music > Deals > Free) buraya ulaştığınız zaman sol taraftan filtreleme yapabilirsiniz. Bir çok güzel esere ulaşacağınız kesin.
7- The Internet Archive
Archive.org’un “90’lı yıllarda siteler ne kadar da kötüymüş” diye kurcalamaktan başka işlere de yaradığını biliyor muydunuz? Özellikle harika bir ücretsiz ses kütüphanesi olduğunu.
Ses dağıtıcısı Etree.org ile ortak yapılan bu proje ile özellikle canlı performanslar, şovlar burada listeleniyor. Bu kütüphane sadece eski konser kayıtları değil radyo kayıtları, sesli kitaplar, şiirler ve daha bir çok farklı ses kaydı barındırıyor. Bayılacaksınız.
The post Ücretsiz müzik bulabileceğiniz 7 kaynak appeared first on Sosyal Medya.
0 yorum:
Yorum Gönder