Sosyal Medya

Özgüvenli olduğunuzu belli eden 12 cümle

İş ortamı, kendine güvenmeyen insanları kaldıramaz; kendine güveneniyse çok sever. Kendinize güvendiğinizi çevrenize kanıtlamak istiyorsanız, bu cümleleri kullanmak işinize yarayabilir.

“Ben olsam çok takılmazdım.”

Başa çıkma mekanizması: Kendine güvenen insanlar, sıkıntıları gözlerinde çok fazla büyütmezler; çünkü her zaman bu problemleri çözebileceklerini bilirler.

“Yap derim!”

İyimser olma: Gerçekten kendisine güvenen kişiler, iyi şeylerin olacağına inanır. Aynı zamanda geçmişte vermiş oldukları doğru kararların çokluğu, olumlu duruşun önemini ispatlıyor.

“Benim için böylesi daha iyi.”

Bildiği yoldan gitmek: Bir insan kendisine güveniyorsa, başkaları tarafından kabul edilmek için başkalarının sözünü dinlemek zorunda hissetmez. O daha çok, başkalarının takip ettiği kişidir.

“Zor yollardan geldiğini anlayabiliyorum.”

Duygusal kontrol: Araştırmalar, en iyi performansı gösteren insanların %90’ının yüksek duygusal zekaya sahip olduğunu gösteriyor. Yani başka bir deyişle, empati güçleri yüksek oluyor. Bu da özgüvenin güçlü bir göstergesi.

“Neden ben olmayayım?”

Fırsat yoklama: Gerek terfi alma olsun, gerek güçlü bir ilişki kurmak olsun; kendine güvenen kişiler, kendilerine inanırlar. Kendi geleceklerini kendileri belirlerler. Seyirci kalmayı tercih etmezler.

“Her şey mümkün.”

Hevesle yönetmek: Kendisine güvenen insanlar, ellerindekiyle birçok şeyi başarabileceğini bilir. Bardağın her zaman dolu tarafına bakarlar. Kalan boş tarafı nasıl dolduracaklarına odaklanırlar.

“Şunu da söylemeden geçmeyeyim…”

Zekice karşı çıkma: Konu neyin yanlış neyin doğru olduğunu konuşmaya geldiğinde, kendine güvenen insanlar, uğruna savaşmaları fikrin ne olduğunu çok iyi bilir. Bu fikirlerinde diretirler anlamına gelmez. Hatalı olduklarında, bunu kabul etmeyi de bilirler.

“Hata yaptım.”

İlerleme: Bir insan kendisine güveniyorsa, birçok şeyi denemiş ve çokça hata yapmış demektir. Hataları kabul etmek sadece güvenilirliği değil, karşılarındakine olan saygıyı da gösterir.

“Konuyu biraz daha açar mısın?”

Dinleme: Özgüvenli insanlar, iyi bir konuşmacı oldukları kadar iyi bir dinleyicidirler. Başkalarının fikirlerine önem verir, merak eder, onlarla paylaşılmasını isterler. Güzel fikirleri manipüle etmeye çalışarak, kendini sürekli olarak övenler, güvensiz kişilerdir.

“Bir konuda yardımını isteyecektim.”

Eksiklikleri kabullenme: Başkalarının ne düşündüğünü kafaya takmak yerine, kendini geliştirmeye odaklanan insan da kendisine güvenen insandır. Daha iyi bir iş çıkarabilmek için, daha çok öğrenmeye bakarlar.

“Yardımcı olabilmek için ne yapabilirim?”

Yardımcı olmak isteme: Başkalarına yardım etmek, tam da özgüvenli insanın yapacağı hareketlerden biridir. Kendine güvenmeyle, yarışa girme arasındaki çizgiyi çok iyi bilirler.

“Buna bir cevap bulacağım.”

Olumlayıcı olma: Kendine güvenen insanlar, zor zamanlarda olumlayıcı davranarak, çevresindekilerin özgüvenlerini güçlendirirler. Hatta yapılan bir çalışmada, olumlu davranışların problem çözmede etkili olduğu görülmüş.

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.