Bu eylemleri yapmak başta sizi rahatsız edecek ancak sonrasında hayatınızın değiştiğini göreceksiniz!
1. Her şeyi sorgulayın
Malli Gurram: “Birinin yapabileceği en rahatsız edici şey, çantada keklik olan her şeyi sorgulaması ve cevaplar aramasıdır. Standartın diğer tarafını görmeye çalışmaktır.” diyor.
2. Dürüst olun
Ryan Brown “Hayatınızdaki birine karşı olabileceğiniz en şekilde dürüst olmak yapabileceğiniz en rahatsız edici şeylerden biridir fakat bu durum aynı zamanda en değerli şeylerden biri olabilir.” diyor.
Bunu yapmak için Brown, iyi ya da kötü söyleyeceğiniz birşeylerinizin olduğu kişilerin listesini yapmanızı öneriyor. Onlara karşı dürüst hislerinizi bir mektupla, iletin mektubu kişiye elden teslim edin ve ne olduğunu yazın. Ardından bu deneyimin sizi ve diğer insanı nasıl etkilediğini kaleme alın.
Brown: “Eğer gerçekten dürüst olursanız yazdığınız her mektup sizi oldukça duygusallaştıracaktır. Böylece size gerçekten bir şeyler ifade eden gerçek duygu ve hislerinize ulaşırsınız.” diyor ve ekliyor: ” Deneyimlerden öğrendiklerinizi unutmayın. Bırakın bu öğreniler sonsuza kadar sizinle olsun.”
3. Meditasyon yapın
Çoğu zaman yavaşlamak ve iç huzuru bulmak, özellikle sürekli faaliyette olanlar ve yapması gereken bir sonraki şeyi düşünenler için zor olabiliyor.
Nathan Hershey‘nin de işaret ettiği gibi meditasyonun faydaları zihinsel kapasitenizi, duygusal zekanızı ve öz disiplininizi arttırmayı içeriyor.
4.Son derece erken kalkın
Ekin Öcalan gün doğmadan uyanmayı çok seviyor çünkü o saatler mükemmel öğrenme ve çalışma ortamı yaratıyor. O’na göre herkes uyurken sabah 5:00’te kalkmak, güne başlamak için zor olmasına rağmen mükemmel bir yol.
5.Yaratıcı bir şeyler yapın
Mark Toole ” Bir çok insan yaratıcı olmak istediğini söylüyor. Ardından eve gidip Netflix’in karşısında TV dizileri izleyerek kırmızı şarap içiyor.” diye yazıyor.
Reddedilme ve başarısızlık korkusu en güçlü motivasyon kırıcılardır, yaratıcı bir çıkış yoluna sahip olmak bedenlerimiz ve zihinlerimiz için harikalar yaratabilir. Tool, dahası “işinizi kendinize saklamak kimsenin onu sevmemesini garantileyecektir.” diye not düşüyor.
6. Harcamalarınıza dikkat edin
Bruce A McIntyre ” Otomobil tamirinden, hayat sigortasına hatta kahveden patates kızartmasına kadar bir kaç ay boyunca harcadığınız her kuruşun hesabını yapın.” diyor ve ekliyor:
“Ve her şeyi nakitle ödemeye çalışın. Eğer cüzdanınıza ulaşıp nakit çıkarmaya kalkarsanız sıklıkla bu şeye ne kadar ihtiyacınız olduğunu iki kez düşüneceksiniz.”
Harcamalarınıza dikkat ettiğinizde ne kadar fazla borcu kapattığınızı gördüğünüzde şaşıracaksınız.
7. Gönüllü olun
Gurram kar amacı gütmeyen ya da sadece kendini düşünmeyen eylemler için gönüllü olmanızı öneriyor. Gönüllü olmak sizi daha büyük bir şeyin parçası gibi hissettirebilir. Gurram, TEDx ile gönüllülük deneyimini kullanmanın bir örnek teşkil ettiğini ifade ediyor.
Gurram”O büyük günde topluluğun bir parçası olmak çok yoğun bir histi.” diyor.
8. Yediklerinizin takibini yapın
Bir günde yediğiniz tüm yemeklerin ve yaptığınız tüm egzersizlerin listesini tutmak zor olabilir ancak Tina Marshall bu konuda MyFitnessPal uygulamasının ona, bedenine ne kadar zarar verdiğini görmesi açısından yardımcı olduğunu söylüyor.
Bu durumu: “Bazı besleyici öğeleri ne kadar az aldığımı ve günlük olarak ne kadar şeker ve yağ aldığımı bunu günlük olarak yapana kadar anlamamıştım.” cümleleriyle özetliyor.
9. Sadece besleyici yiyecekler yiyin
Doug Whitney “Neler yediğinizin takibini yaptıktan sonra sadece gerçekten besleyici olan şeyleri yiyin bu sizin hayatınızı sonsuza dek değiştirecek.” diyor ve ekliyor:
“Buradaki en kısa yol, kendi yemeğinizi hazırlamak ve olabildiğince organik yemek, evet pahalı fakat medikal faturalardan ve performans eksikliğinden daha ucuz. Ete ve sebzelere ağırlık verin, hububattan kaçının ve size iyi gelmeyen bir şey yediğinizde, hissiyatınızdaki farkı farkedin. “
10. Topluluk önünde konuşma konusunda pratik yapın.
Bu konuda düşünmek korkutucu olabilir fakat ne zaman topluluk önünde konuşmaya çağrılacağınızı bilemezsiniz. Pratik yapmak ürkütücü olsa da iletişim becerilerinizi geliştirmenin anahtarı.
0 yorum:
Yorum Gönder