Çamaşır yıkama konusunda sıkça yapılan hatalar.
1. Yanlış ayrıma. Renkleri göz önünde bulundurmanın yanı sıra, ayrıca kumaş türüne de dikkat etmelisiniz. Örneğin, polar ve yün kıyafetler ayrıca yıkanmalı. Sentetik liften yapılan kıyafetlerle havluları karıştırmamalısınız.
2. Lekeleri yanlış şekilde çıkarma. Eğer lekeleri ovalayarak çıkarıyorsanız yeni bir delik gördüğünüzde şaşırmayın. Onlar nazikçe yıkanmalı. Delikleri önlemenin en iyi yolu lekenin etrafına biraz beyaz koymak ve lekeyi emmesini beklemek.
3. Çok fazla deterjan kullanmak. Bu durum gömleğin yakası gibi bölümlerden kir toplayabilen çok fazla köpüğe yol açar. Bu da giysileri daha kirli hale getirir ve sonuçta amacımızın kıyafetleri temizlemek olduğunu düşünürsek oldukça yanlış yoldayız demektir.
4. Fermuarlara dikkat etmemek. Kıyafetlerinizin fermuarlarını dikkatlice çekin, böylece diğer kıyafetlerin fermuar dişlisine takılıp mahvolmasını engellersiniz.
5. Kıyafetlerin düğmelerini iliklemek. Her zaman kıyafetlerin düğmelerini açın. Aksi taktirde düğme kopabilir ve kıyafetiniz savruk görünebilir.
6. Çok fazla beyazlatıcı kullanmak. Beyazlatıcılar kumaşları daha az dayanıklı yapar ve ardından kıyafetler kolaylıkla yırtılabilir. İşte bu nedenle çamaşırları kaynatmayı denemelisiniz. Bunu geniş bir tencere alıp içine bir kaç damla limon suyu damlatarak gerçekleştirebilirsiniz.
7. Mayoları çamaşır makinesinde yıkamak. Mayolar,yarış slipleri ve spandeksten ya da elastandan yapılan her hangi bir giysi asla çamaşır makinesinde yıkanmamalıdır. Bu işin doğru yolu onları soğuk suda ve elde yıkamaktır.
8. Çamaşır makinesine dinlenecek zaman vermek. Bazı kullanıcılar bunu yapmayı tercih ediyor çünkü bir kaç yıkama döngüsünün makineyi bozacağına inanıyorlar. Yine de bu yanlış. Çamaşır makinesini ara vermeden kullanmak eletirik kullanımını azaltıyor.
9. Kıyafetleri ayıklamadan yıkamak. En yorucu işlerden biri çamaşır yıkadıktan sonra çorapları eşlemektir. Peki neden çorapları önce yıkamayı denemiyorsunuz? Bizce sonuçtan memnun kalacaksınız.
10. Havlular için yumuşatıcı kullanmak. Bu kimyasal bileşenler kumaşın emiş gücünü azaltıyor. Kısacası havlular için yumuşatıcı kullanmamak daha iyi bir fikir.
0 yorum:
Yorum Gönder