20’li yaşlardayken arka arkaya iki işinizi de kaybettiğinizi düşünün. İşlerini kaybettiği için bu kişinin sınır dışı edilme ihtimalini hayal edin.
Tüm bunlar Yeni Zelanda’lı Sarah Robb O’Hagan’ın başına geldi. Önce 2000 yılında pazarlama işinden kovuldu 2 yıl sonra ise Atari firmasındaki görevinden kovuldu.
Atari’deki görevinden sonra Nike firmasında pazarlama direktörlüğü görevine geldi. 6 yıl burada çalıştıktan sonra 2008 yılında Gatorade şirketinin başkanı oldu. Ve 2012 yılına geldiğimizde Equinox şirketinin başına getirildi. Geçtiğimiz şubat ayında bu görevini bırakarak, ExtremeYOU platformu ile kendi işini kurdu. Bu şirkette insanların kendi potansiyelini keşfetmelerini sağlamaya çalışıyorlar.
Tüm bu başarılarının sırrını kovulduğu o işlerden çıkardığı derslere borçlu olduğunu belirtiyor. Bu dersleri çıkarmadaki başarısını ise esnek olmak ve öz farkındalık duygularına sahip olmasına borçlu olduğunu belirtiyor.
1- Farkındalık kişinin idealleri ve hedefleri ile kendini karşılaştırmasıdır. Genellikle tatsız bir durumdur. Farkındalık, kendimiz hakkındaki gerçeği bilmektir. Kendi yaratıcı yeteneğimizi, sınırsız potansiyelimizi ve kendi yarattığımız engelleri görebilmek, hissedebilmek, anlayabilmektir. Başardığımızda, inançlarımız için ayakta kaldığımızda, bizi mutlu edecek şeyler yaptığımızda farkındalığımızı arayıp bulmaya eğilimindeyizdir. Birçok insan kendi resmine bakmaktan, kendini televizyonda görmekten ya da aynaya bakmaktan hoşlanır. Tüm bu davranışlar kendimize olan farkındalığımızı arttırır.
2- Esneklik, hayatımızı olağan şartlarda sürdürebilmemiz için zorlu durumların üstesinden gelebilme, onları karşılayabilme yetisidir. Bu yeti, kararlılık, kişisel girişimler, direnme, azim gibi özellikleri de kapsar.
Bazen hayatta kaybetmeyi kabul eden kişiler mevcuttur ancak Robb O’Hagan bu kişilerden biri olmamış. O, her bir hatasından edindiği bilgilerle kariyerini hep daha üst çizgilere taşımayı hedefledi ve asla pes etmeyi düşünmedi. Tüm başarılarında, esneklik ve farkındalık özelliklerine sahip olması büyük bir etken olarak görülmektedir.
0 yorum:
Yorum Gönder