Sosyal Medya

Ne yaptığınızı bilmiyorsanız ihtiyacınız olan şey kendinize güvenmektir

Bazen ne yaptığımızı bilmeme duygusunun verdiği rahatsızlığı duyarız. Öncelikle buna alışmayı öğrenmeliyiz. Bu herhangi bir yerde konuşma yaptığımızda, ürünümüzü tanıttığımızda veya bir kitap yazdığımızda başımıza gelecek olağan bir durumdur. Bunu çok iyi yapan kişileri araştırmalı ve özellikle bunun doğuştan gelen bir yetenek olduğu düşüncesini kafamızdan atmalıyız.

Çok iyi konuşma yapan, ürününü harika bir şekilde tanıtan veya mükemmel kitaplar yazan insanları incelemeli daha sonra kendimizin de yapabileceğine inanmalıyız.

Kendinize güvenerek hareket edin

Hepimiz bir şeyleri ilk defa yaparız ve kimse ilk yapışta çok iyi değildir. Çoğumuz iyi olmadığımız şeylerden kaçınırız. Maalesef bu beynimizde kendi kendini besleyen bir korku haline gelir. İyi olmadığımız bir şeyi denemezsek nasıl iyileşebiliriz ki?

Bütün korkuları bir kenara atarak ve tüm cesaretimizi toplayarak iyi olmadığımız şeyleri defalarca deneyerek o konuda uzmanlaşabiliriz. Hepimiz bunun farkına varmalı ve iyi olmadığımız şeyden kaçmak yerine o konuda uzman olabileceğimiz kanısına varmalıyız.

O işte iyi olduğunuzu hissettirin

Bu fikri kesinlikle göz ardı etmeyin. Ciddi olarak denerseniz yüzde yüz çalışan bir yöntem olduğunu siz de keşfedeceksiniz. Başarılı, eğitimli ve yetenekli insanlara hepimiz hayranlıkla bakarız. Çok ustaca görünürler ama gerçekten hepsi sadece öyle görünüyor. Herhangi bir şeyde iyi olmanın yolu bu ve gerçekten işe yarıyor.

Aslında bir şeyde iyiymiş gibi davranarak o şeyi defalarca deneme şansı buluyorsunuz. Defalarca deneyerek te o konuda uzmanlaşıyorsunuz. Ne kadar iyiymiş gibi hareket etmeyi öğrenirseniz o kadar iyi olursunuz.

Hata yapabileceğinizi kabullenin

Çocukluğumuzdan beri bir şeyde iyi olmak için bıkmadan, usanmadan pratik yapmak gerektiğini öğrendik. Büyüdükçe de bu alışkanlığımızı yavaş yavaş yitirmeye başladık. Çok saçma bir düşünce ama mesela iyi bir yazar olmadığımız için iyi bir yazar olamayacağımız duygusunu taşırız. Ya da iş hayatındaki başarısızlıklarımız yüzünden hiç bir zaman iyi bir girişimci olamayacağımız kaygısını taşırız. Bu tamamen yanlış ve kesinlikle düzeltmemiz gerekir.

Ne yaptığımızı bildiğimizi sandığımız için artık gelişmeyi ve öğrenmeyi bırakıyoruz.

Sonuç olarak, iyi olmadığımız bir şey seçin. Bu işte çok iyiymiş gibi hareket edin. Doğal olarak hata yapabileceğinizin farkında olun ve özellikle hata yaparak daha da iyi öğrendiğinizin farkında olun. Daha sonra çevrenizde sizi izleyenlerin işi ne kadar iyi yaptığınızın ve ne yaptığınızı bildiğini hatırlayın.

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.