Sosyal Medya

Bakmayın Sheryl Sandberg’e Facebook aslında Yüksek Lisansı önemsiyormuş

Geçtiğimiz günlerde Facebook’un operasyonlardan sorumlu üst düzey yöneticisi COO Sheryl Sandberg’in Quora üzerinde verdiği bir yanıtı paylaşmıştık. Özetle burada Sandberg, Facebook’un ve diğer teknoloji şirketlerinin MBA’i işe giriş sırasında bir öncelik kriteri olarak görmediğini söylüyordu.

Topwage.com‘un yaptığı araştırmaya göre ise bu çok da doğru bir açıklama değil. Yani MBA, Facebook da dahil bir çok teknoloji şirketinde işe girmek için önemli bir yetkinlik diyorlar.

Topwage.com, teknoloji şirketleri arasında popüler olan bir iş arama platformu ve bloglarında, yaptıkları araştırmayı yayınladılar. Topwage.com ekibi popüler teknoloji şirketlerinin iş ilanlarını kapsayan 50.000 ilanı ve teknoloji sektörü dışında yayınlanan 50.000 ilanı inceledi. Yani yaptıkları çıkarım 100.000 iş ilanı üzerinde yaptıkları araştırmaya dayanıyor ve bu ilanlar içerisinde tabi ki Silikon Vadisi’nin popüler şirketleri yer alıyor. (Facebook dahil)

Facebook’un iş ilanlarının çoğunda MBA’in tercih sebebi olduğunu şimdiden belirteyim. Belli ki Facebook işe alım ekibi Sandberg ile aynı fikirde değil. Öyle ki stajyer pozisyonu için MBA öğrencilerinin önceliği var.

Öyle ki Wall Street şirketleri ile yapılan karşılaştırmada Facebook MBA’ye çoğundan daha fazla önem veriyormuş. Aşağıdaki grafik de bu oranları kanıtlar nitelikte.

5678c6b65a9b6

Facebook bu konuda tek başına değil tabi. Google, Amazon ve hatta girişimler bile MBA konusunda oldukça ısrarlı görünüyor. Bu konuda en çok ısrarcı şirket ise Amazon gibi görünüyor. 1000 adet iş ilanının neredeyse tamamında MBA önceliklendirmesi bulunuyor.

Yani görünüşe göre Sheryl Sandberg’in söyledikleri bir temenniden öteye gidecek bir şey değil henüz. Bu nedenle siz yine de varsa MBA fırsatını değerlendirin. Eğer işinizde kendinize gerçekten çok güveniyorsanız zaten sizin şirketlere gitmenize gerek kalmayacaktır.

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.