Sosyal Medya

Daha üretken olmak için edinmeniz gereken 10 alışkanlık

Nasıl ki sağlıklı bir vücut için egzersiz yapmak gerekir, daha güçlü düşünce yapısına sahip olabilmek için de zihinsel egzersizler şart. Üretken bir zekâya sahip olmak, boş durmakla mümkün olacak bir şey değil. Sürekli telefona bakarsanız ya da saatlerinizi televizyona bakarak geçirirseniz, başarısız olma ihtimaliniz yükselir. Zihninizi zenginleştirin. Nasıl mı?

Gözlemleyin

Bakmakla görmek arasındaki fark, gözlemlemekte gizli. Çevrenizdeki her şeye bakın, inceleyin, analiz edin. Bir süre sonra, her şeyin daha farklı göründüğünü ve daha önce yeterince dikkat harcamadığınızı fark edeceksiniz.

Öğrenin

O son diplomayı aldıktan sonra bir daha bir şey öğrenmenize gerek kalmaz diye düşündüyseniz, yanılıyorsunuz. Öğrendiğiniz her yeni şey, yepyeni bir kapı açar. Yeni kapılar, yeni fırsatlar demektir. Öğrenmek beyninizi dinç tutar, algılarınızı güçlendirir ve başarıyı beraberinde getirir.

Dinleyin

Dinlemek, tüm dünyayı kulaklarınızdan zihninize çeker. Dinleyin, sesleri, konuşmaları. Sokaktaki insanlar nelerden bahsediyor öğrenin. İnsanların ilgi alanlarını, beklentilerini keşfedin. Bu kariyerinizde de çok işinize yarayacaktır.

Tecrübe edin

Başarıya giden yolda üşenmek olmaz. Harekete hazır olun. Kendinizi hazırlamak için de küçük şeylerle başlayın. İlginizi çeken şeyleri araştırın ve başlayın.

Alanınızı genişletin

Bildikleriniz çevresinde dolanmayın. Yeni şeyler öğrenin. Bilgi hazneniz arttıkça, yaratıcılığınız ve üretkenliğiniz de artacaktır.

Konuşun

Yaptığınız her sohbet size bir şeyler katar, yeni şeyler öğrenme ihtimalinizi yükseltir. Fikirlerinizi paylaşmaktan çekinmeyin, konuşun, tartışın, gelişin.

Egzersiz yapın

Hem bedeninizin hem de zihninizin biraz spor yapmaya ihtiyacı var. Günde sadece ama sadece 20 dakika yeterli. Beyninize ve bedeninize oksijen gitmeli.

Meditasyon yapın

Zihninize kulak vermeniz ve onu biraz tanımanız çok önemli. Bu sayede, zihninizi özgür kılar, ağırlıklarından kurtulmasını sağlarsınız.

İhtimalleri analiz edin

Olaylara bir de dışarıdan bakmaya çalışın. İhtimalleri değerlendirin. O ihtimallerin nasıl sonuçlar doğurabileceğini düşünün. Bu problem çözme yönünüzü geliştirecektir.

Aklınıza oyunlar oynayın

Yenilikler yapın, rutinlerden kurtulun. Her gün gördüğünüz renkleri değiştirin. Farklı mekânlarda çalışın. Yeni yerlere gidin.

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.