OnlinePazarlama.co

Blogger’lara Para Kazandıracak En İyi Affiliate Programları

Bloglar için En Uygun Affiliate Programları

Affiliate pazarlama kavramını yayıncının yaptığı reklamlar sonucunda yapılan satıştan komisyon alması şeklinde tanımlayabiliriz. Türkçe karşılığı olarak “Satış Ortaklığı” ifadesini kullanabiliriz. Örneğin moda blogunuzda bir moda alışveriş sitesine ait reklamları yayınlıyorsunuz. Eğer ziyaretçileriniz blogunuzdaki reklamları tıklayıp o siteden alışveriş yapılırsa yapılan her alışveriş için belli bir oranda komisyon kazanabilirsiniz. Komisyon oranları genellikle satın ürüne göre farklılık gösterir.

1- UDEMY

Udemy binlerce online eğitimi bir arada bulabileceğiniz bir platform. Blogunuzda, sosyal medya hesabınızda ya gönderdiğiniz emaillerde istediğiniz udemy eğitiminin tanıtımını yapabilirsiniz.

Udemy affiliate programına dahil olmak için buradan başvuru yapmanız gerekiyor. Program LinkShare ağı üzerinden ilerliyor. Başvurunuzu yaptıktan 3-4 gün sonra onayı alıyorsunuz.

Eğitimciler videolarının affiliate programına dahil olup olmaması konusunda tercih yapabiliyorlar. Siz izin verilen videolar arasında dilediğinizi tanıtabilirsiniz.

Sisteme dahil olanların yorumlarına bakılırsa komisyon oranı %40. Yine aynı kişiler cookie sürelerinin 7 gün olduğunu belirtmiş. Yani reklamınıza tıklayan kullanıcı 7 gün içinde sipariş verirse komisyon almaya hak kazanırsınız.

 

2- AMAZON

Amazon dünyanın en bilindik ve en büyük e-ticaret sitelerinden biri.

Programa katılmak için buradan başvuru yapabilirsiniz.

%10’a kadar komisyon kazanabiliyorsunuz. Oranlar tanıtımını yaptığınız ürüne göre değişiklik gösteriyor. Sadece web sitenizde değil mobil uygulamanızda da tanıtım yapabilirsiniz.

Yakın zamanda gümrüksüz alışverişlerde muafiyet sınırı 30 euroya düşürüldü. Amazon’un henüz Türkiye operasyonu bulunmuyor. Almanya merkezli amazon.de sitesine Türkçe dil seçeneği eklenmişti ve Türkiye’ye özel ücretsiz kargo teklifi sunmaya başlamışlardı. 30 euro’luk sınır ister istemez affiliate gelirinizi etkileyecektir. O nedenle eğer tanıtacağınız ürünleri bulabiliyorsanız Türkiye’deki satış ortaklıkları üzerinden ilerlemekte fayda var.

 

3- SKYSCANNER

Seyahat blogları için uçak bileti, araç kiralama ve otel üzerinden satış ortaklığı oldukça ideal. Bu sektörde birçok farklı partner ile çalışmak mümkün. Ancak vizyonları ve çalışma kolaylığı açısından Skyscanner diğerlerinden bir adım önde.

Kolayca bağlantınızı kuruyorsunuz. Sitenizde istediğiniz sayfaya arama aracını yerleştiriyorsunuz. Ziyaretçileriniz arama sonuçlarından birine tıklayıp yönlendirildiği sitede satın alma yaparsa komisyon almaya hak kazanıyorsunuz. Türkçe dil seçeneği de mevcut.

Skyscanner’ın farklı affiliate ürünleri için burayı inceleyebilirsiniz. Türkiye’de uçak bileti sorgulama platformu olarak çalışmaya başlayan jetbul.com güzel örneklerden biri.

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.