Sosyal Medya

Ünlüler için başarılı Snapchat kullanımı: DJ Khaled

Snapchat’i herkes çok sevdi. Neden? Çünkü Snapchat, diğer sosyal mecralardan farklı olarak hayatlarımızın en güzel sahnelerinden oluşan ‘fragmanları’ değil de, en doğal, en gerçek halini yansıtıyor. Ünlüler de bu motivasyonla Snapchat kullanmaya başladı. Bunun en güzel örneği ise ünlü deejay DJ Khaled.

Peki, bir ünlü için Snapchat nasıl kullanılmalı? 4 basit adımda toparlayalım.

1- Snapchat’i domine edin

Bir girişimciye, öğrenciye ya da gence hangi ünlünün Snaplerini takip ediyorsun diye sorduklarında akla ilk sizin adınız gelmeli. ABD’de bunu yaptığınızda mutlaka Khaled’in ismini duyacaksınız. Sürekli yeni snap’ler çekerek hesabınızı güncel tutun. Hatta sabah kalktığınızda yapacağınız ilk iş snap göndermek olsun. 

dk-khaled-snapchat

2- Verdiğiniz mesajlar tutarlı olsun

Yapılan en büyük hatalardan biri, günden güne verdiğiniz mesajların değişmesidir. Her gün farklı bir işle takipçilerinizin karşısına çıkmayın. Bir albüm çıkardıysanız ya da bir işinizin reklamını yapmaya çalışıyorsanız tek sesli olmaya gayret edin. Sakin davranın. Hafta boyunca tüm sosyal medya hesaplarınızdan işinizin reklamını yapmayın. Khaled gibi olun, akıllı olun.

3- Kendi marka mesajlarınızı yaratın

Kendinize özgü ifade biçimleriniz olsun ve bunları koruyun. Size özel mesaj içerikli bir cümleniz olsun ve bunu ara ara Snaplerinizde söyleyin. Örneğin Khaled’in çok sık kullandığı iki snap metni var: “Hayatın sırrı” ve “bakalım bugün kahvaltıda ne var?”. ABD’deki diğer ünlüler de sabah snaplerinde benzer metinleri kullanmaya başladılar.

dj-khaled-snapchat2

4- Gerçek yüzünüzü gösterin

Kendinizi olduğunuz gibi göstermek, birçok insan için yapılması zor bir şeydir. Özellikle şöhretli bir hayatınız varsa. Ama özellikle sizin gerçek hayatınızı göstermeniz önemlidir. Snaplerinizde işinizi yaparken arka tarafta hangi zorlukların olduğunu, sıkı çalışmalarınızı özellikle gösterin, konuşun ya da yazın.

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.