OnlinePazarlama.co

E-Ticaret Paketi Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Yazıyı kaleme alırken aynı anda benzer bir başlıkla Sevgili Kırtok’un e-ticaret paketi seçerken ilk adım yazısına denk geldim.  Bu yazımda e-ticarete yeni başlayanlar için, paket seçimi konusunu biraz daha detaylandırmak istiyorum.

E-Ticaret yapmayı kafaya koydunuz, mevcut c2c platformları yerine kendi alan adınız üzerinden satış yapmayı planladınız.

Çevrenizden (bilgisayarcınız,komşunun üniversitede okuyan oğlu) aldığınız fikirle nasıl başlarım diye düşünürken, e-ticaret paket yazılımlarını (Özel bir çözüm için bütçeniz bulunmuyor) incelemeye başladınız. Paket seçimi esnasında bilgisizlikten (çok normal) veya satıcının farklı yönlendirmesinden (ihtiyacınızı iyi tespit edememesinden) kaynaklı olarak aslında sizin ihtiyacınızı tam anlamıyla karşılamayan bir seçim yaptınız ve ondan sonra sorunlar başladı.

İşte tam bu noktaya gelmeden önce yapılması gereken, teklif aldığınız firmaların sunmuş olduğu hizmetleri bir mukayese tablosu ile analiz etmeniz.

Mukayese tablosunu hazırlarken ihtiyaçlarınızı ve önceliklerinizi isabetli bir şekilde belirlemeniz gerekmekte.

Örnek bir mukayese tablosu ;

mukayese

 

Sol tarafa, sunulan hizmetleri ve en önemlisi sizin kendi ihtiyaçlarınızı/önceliklerinizi/olmasa olmazlarınızı yazmalıyız.

Sütunlara ise de paketlerin isimlerini yazabilirsiniz.

Mukayese tablosu kafanız karışmadan teklifleri çok sağlıklı değerlendirmenizi sağlayacaktır.

Aşağıdaki tablodan hareketle örnek birkaç senaryo ; Mesela yurtdışından mütevazı bütçelerle laptop soğutucusu geitiriyorsunuz, bunları gittigidiyor ve sahibinden üzerinden satmak istiyorsunuz. Yalnız bu işlemleri de manuel yapmak istemiyorsunuz. Aynı zamanda reklam bütçeniz yok.

Buna göre seçim yapmanız gereken paketler ya y ya da z olmalı.

Diğer paket bu hizmetleri sunmadığı için elenmiş oldu,diğer tüm parametrelerin bir değeri bulunmamaktadır.

Senelik de bir ücret ödemek istemiyorsunuz pakete ama profesyonel olarak da destek hizmeti almak istiyorsunuz.

O zaman paket y sizin için ideal görünüyor.

Aslında yıllık kiralama ücretlerinde ödenen tutarı yazılıma verdiğinizi düşünmeyiniz, bütünsel olarak domain, hosting, e-mail hosting, SSL Sertifikası ve bunlardan çok daha önemlisi destek hizmetlerini kiraladığınızı düşünmelisiniz.

Doğru seçim yapmanızda bir metod olarak mukayese tabloları hazırlamanız işinizi kolaylaştıracaktır.

 

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.