Sosyal Medya

Çok okuyanın çok bildiğini kanıtlayan isimler

Bugün dünyanın en zengin insanlarından biri olan Bill Gates, acaba çocukken nasıl biriydi? Birçoğumuzun aklına takıldığı gibi Forbes’un da kafasını kurcalayan bu soruya Gates’in babası William H. Gates cevapladı.

Baba Gates’in cevapları çok da şaşırtıcı değildi. Kendisinin dediğine göre, küçük Bill kitaplara çok düşkünmüş. Klasik bir romandan ansiklopediye kadar her şeyi okurmuş. Ailesi bu durum karşısında o kadar dehşete kapılmış ki, Bill için minik bir yaptırım oluşturmuşlar: Yemek masasında kitap okumak yasak. Bu kadar küçük bir çocuğun, kitaplara bu denli yakın olması çok da alışıldık bir durum değil. Yine de, bunun meyvelerini GatesNotes adındaki, Bill Gates’in kişisel bloğunda görebiliyoruz, çünkü bu blogda romanlardan bilimsel tarihe kadar yüzlerce kitap önerisi mevcut.

Ne tesadüftür ki, dünyanın en başarılı insanlarının hepsi okumayı çok seviyor. Yazar ve milyoner Steve Siebold’un 1.200’den fazla dünya deviyle yaptığı araştırmada, herkesin ortak noktasının kitap okumak ve sürekli olarak kendini geliştirmek olduğunu görmüş.

Söylenilenlere göre yatırım efsanesi Warren Buffett, gününün %80’ini kitap okumaya harcıyor ve yıllık iş ortakları mektuplarında kitap tavsiyelerinde bulunuyor.

Mark Zuckerberg, iki haftada bir kitap bitirmeyi, kendisine zorunluluk haline getirdiğini ve hatta 2015’te okuduğu kitaplar hakkında Facebook halkıyla konuşabilmesini sağlayan “A Year of Books” adlı bir hareket başlattığını sizlerle

Bir medya devi olan Oprah Winfrey, her ay bir kitap seçiyor ve Oprah’s Book Club 2.0 adlı platformda, belirlenen kitabı tartışıyorlar.

Teknoloji milyoneri Elon Musk’a roket yapmayı nasıl öğrendiği sorulduğunda, cevabı gayet basit olmuş. “Kitap okuyarak.”.

Lider konumundaki herkes için kitap okumak çok önemli. The Harvard Business Review yazarı John Coleman’ın dediğine göre kitap okumak iletişim ve empati gücünüzü artırıyor. Stanford Graduate School of Business öğretim üyesi Scotty McLennan da, kitap okumanın liderlik güçlerinizi ciddi oranda artırdığını söylüyor.

Kitap okuma oranının düşmesiyle beraber gelen kaos coğrafyalarına baktığımızda, buna hak vermemek mümkün değil. O halde, haydi! Kütüphanelerimize koşalım!

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.