Sosyal Medya

Çok rahatsanız, bir şeyleri değiştirmenin vaktidir

Girişimcilik en zorlu mesleklerden biri. Pek çok işi bir arada yapmanız, zor kararlar vermeniz ve saatler boyu üç beş kuruş için çalışmanız gereken dönemler olur. Tabii kendi işinizin patronu olmanın verdiği pek çok manevi ve maddi fayda bunlara değer. Belki de bu yüzden girişimcilik çok çekici bir iş. 

Yazı fazla şirin ilerliyor, burada yazarın canınızı sıkması gerekiyor. Eğer bir girişimciyseniz, hedefiniz başarı olmaktır ve kendinizi oldukça rahat hissediyorsanız hedefinize doğru gitmiyorsunuz demektir. Hemen o rahatlıktan kurtulun.

Rahat olmamak girişiminizi nasıl büyütür?

Yeni müşteriler kazanmak için toplantılar düzenlemek, yeni bir ürün üretmek için proje oluşturmak gibi rahatınızı bozacak eylemler girişiminizi büyütür. Çünkü sizi yeni şeyler denemeniz tarafında zorlar. Başarılı girişimciler kimsenin yapmak istemediği ya da yapmayı beceremeyeceğini düşündüğü işleri hakkıyla yapan kişilerdir.

İşleyen demir ışıldar!

Yeni şeyler yapmak girişimci zekanızı da dinç tutacaktır. Araç kazalarının çoğunun evinizin ya da iş yerinizin yakınlarında olduğu araştırması var. Nedenini düşünün. Çünkü ‘buraları biliyorum’ algısı başladığı andan itibaren yolları iyi tanıdığınızı düşünüp dikkatsiz araç kullanırsınız. Girişimcilikte de bu hataya düşerseniz yapacağınız kazaların kaybı ağır olur.

Rahatlığı bırakmak neden zor?

Bu bahsettiğim şeyleri okuyunca başınızı sağlayıp evet dediğinizi duyar gibiyim. Ama insanoğlu işte, doğamız gereği hep bir rahatlık arıyoruz. Çünkü insan tabiatı risk almamaya, stresi azaltmaya yönelik çalışır. Önemli olan bu tabiatı değiştirebilmek. İş tarafında rahat hissetmenin sizi rahatsız hissettirmesini sağlarsak bu problemi çözeriz. Garip geldiğini biliyorum, ama bu yazıyı okuyup demek istediğimi anlayanların yüzünde bir gülümse oluştuğunu da biliyorum. Rahat olduğu anda rahatsız olanlar, yorumlarla hikayelerini paylaşabilir. :)

Bir şeyleri nasıl değiştirebiliriz?

Tekrar tekrar düşünmeyin: Bir konu hakkında çıkmaza giriyorsanız defalarca düşünüp vakit kaybetmeyin. Bir karar verin ve konuyu kapatın.

Diğer insanlarla görüşün: Karar verme ve uygulama tarafında destek alacağınız bir sistem kurun. Ekip arkadaşlarınız, mentorlarınız, yakınlarınız olabilir.

Küçük başlayın: Bir şeyleri değiştireyim derken öyle beylik kararlar almaktan bahsetmiyoruz. Küçük değişiklikler yapın. İşinize çok büyük etkileri olacak değişiklikler öyle durup dururken okuduğunuz bir yazıdan sebep yapılmaz.

 

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.