Sosyal Medya

Milyar dolarlık iş fikrinizi başarıya ulaştırmanın yolları

Milyarlarca fikir var dünyada. Aralarında ulusal bilim kuruluşunun da olduğu bazı kurumların yaptığı araştırmalara göre her insanın aklına günlük ortalama 15 bin ile 70 bin arasında çeşitli fikirler gelmektedir. Bu fikirlerden yanlızca bir veya iki tanesi kayda değer ve işlendiğinde başarıya ulaşabilecek ve milyarlar kazandırabilecek fikirlerdir. Muhteşem fikirlere sahip olmanız zengin olacağınız anlamına gelmiyor haliyle. Bu fikri gerçekleştirmek için onlarca zorlu yolu, engeli aşmak gerekir.

Fikirleri ve ürünleri değerlendiren TheShuuk.com’un sahibi Tamara Kleinberg 20 yıllık ticari hayatında onlarca fikri değerlendirmeye almış ve yatırımcılarla buluşturarak başarıya ulaşmasını sağlamış. Tamara bizler için bir fikrin nasıl alıcıya dokunabileceğine ve başarılı olabileceğine dair ipuçları paylaşıyor:

Davranışı değiştir

Kleinberg, en başarılı fikir veya ürünlerin zaten var olanın farklı tarzda ortaya çıkmasından çok kullanıcı davranışını değiştiren şekilde olması gerektiğini belirtiyor. Yeni fikir kullanıcıda yeni bir şey yaptığı, aldığı ve kullandığı hissini garanti etmelidir. Daha basit, zamandan kazandıran ve maliyet olarak daha uygun olmalı en azından.

Fikrinin çevresine bir hendek yarat

Fikrini öyle bir şekilde oluştur ki savunulabilir bir iş modeli olsun. İyi savunma kapsayıcı iş modelinden gelir. Bu iş modeli dağıtımdan ulaştırmaya, tanıtımdan mağazalarda sunuluşa kadar olan geniş bir kapsama alanıyla oluşturulur. (Fikre göre değişir tabi)

Rakiplerinizin daha önce ulaşmadığı noktalara ulaşın

Rakiplerinizin değil müşterilerinizin olduğu yerlere gidin. Rakiplerinizle aynı yerlerde var olup seri üretimi tercih edeceğinize farklı bir yöntem sergileyin. Murad vücut koruyucu ürünlerini satarken farklı bir yöntem uygulayarak bu tür ürünlerin olmadığı 38 farklı noktada satış noktaları açarak başarı kazanmış mesela.

Sadece hastalık belirtilerini yok etmeyin hastalığın kendisini de yok edin

Bir işi yaparken karşılaştığınız problemleri üstün körü kısa vadeli halletmeyin. Bir sorunun belirtisi varsa o belirtinin neyden kaynaklandığını bulun ve problemi kökten çözün. Pisliği halının altına atmak yerine etrafı temizlemek size daha faydalı olacaktır uzun vadede. Bunları yaptıktan sonra müşteri daha fazlası için size gelecektir bundan emin olabilirsiniz. Buna müşteri davranışının temel ilkesi diyebiliriz.

Hemen vazgeçmeyin

Fikrini hayata geçirdikten sonra her şeyin tamamlandığını düşünüp sırtını koltuğa dayamak çoğu girişimcinin düştüğü hataların başında gelir. Hiçbir zaman tamamdır diyemezsiniz. Başarılı girişimciler daima müşterilerine kulak verir, fikirlerini alır ve bunu her zaman tekrarlar. Gerçek şu ki ürünü piyasaya sürmek işin daha başlangıç kısmıdır. Eleştiriler ve öneriler ürününüzün gelişmesine, kabul görmesine ve kalıcı olmasına yardımcı olur. Çabuk düşen sık sık düşer, unutma.

İnsanlara hakkında konuşabilecekleri bir şeyler ver

Olayın özü böbürlenecek bir nokta vermekte, sonrasını yeni gelmiş olana ama konuşmayı reklam yapmayı seven müşterine bırak. Onlar kısa sürede ürününe olan aşklarını her tarafa duyuracaklardır. Herkes üzerinde konuşacakları ve onları heyecanlandıran bir şeyleri olsun ister. Yap gitsin.

Yüksekte ol

Müşterilerinin seni bir yere konumlandırmasına izin verme. Mesajını ve ne vaat ettiğini, nerede durduğunu açıkça ortaya koy. Rakiplerinden sıyrıl ve farklı bir noktada dur. Aksi takdirde anlam karmaşasının içinde kaybolur gider ve kaybedersin. Diğerlerinden daha iyi bir şekilde görünecek kadar görünür ol ve onlardan ayrı bir noktada bulun.yoksa gerçekçi olmayan fikirlerin içinde kaybolup gidersin. Etme!

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.