Aşağıdaki en çok satan kitaplar listesi, şirketinizi kurmanızda ve geliştirmenizde işinize yarayacak ipuçlarını içeriyor. Eğer bir girişim peşindeyseniz mutlaka bu kitapları okumaya da zaman ayırın. Neyi yapmanız gerektiğini ve neyi yapmamanız gerektiğini de hata yapmadan öğrenme imkanı yakalayabileceksiniz.
The $100 Startup
Yazar: Chris Guillebeau
Neden Okunmalı: Girişimciler, işleri en ucuz ve en iyi şekilde halledebilmek için ilham perisine ihtiyaç duyar. Bu kitap girişimciliğin ne kadar heyecan verici birşey olduğunu ve bütçenizi bitirmeden nasıl başarılı bir girişimci olmanızı öğretecek bakış açıları kazanmanızı sağlayacaktır.
En İyi Kısım: ”Bütün zamanınızı yapmak istediğiniz şeyler üzerinde harcadığınız bir yaşam hayal edin. Başkalarını zengin eden bir makinanın dişlisi olmaktansa bütün ilginizi kendi yarattığınız projeye verdiğinizi hayal edin.”
The Art of the Start 2.0
Yazar: Guy Kawasaki
Neden Okunmalı: Bu kitap dünyadaki en iyi girişimcilik rehberi olarak anılıyor. Orijinalinden bile daha fazla ilgi gören kitapta, hemen hemen her sayfada kendi işinizde uygulayabileceğinizi yöntemler bulabilirsiniz.
En İyi Kısım: “Bir çok girişimci yatırımcıların proje ekibine yatırım yaptığını düşünür. Bu yüzden girişimciler, takım çalışmasına gereken önemi göstermeliler. Bu nedene bağlı olarak şu örnekleme yapılabilir: ortaya çıkardığınız bir ürünle ilgili konferansa davet ediliyorsunuz. Bu konuşmanın %80’i kadarı CEO tarafından geri kalanı da kendi alanında uzman (iki kişiden fazla olmamak şartıyla) tarafından yapılmalıdır. Eğer CEO konuşmayı tek başına yapabilecek kapasitede değilse de hemen başka bir CEO aranmalıdır.
The E-Myth Revisited
Yazar: Michael E. Gerber
Neden Okunmalı: Bu kitap, küçük işletmelerde öğrendiğiniz şeyleri gelişen firmanızda kullanmanızın tehlikeli olabileceği konusuna değiniyor.
En İyi Kısım: “Başarısız olan bir çok girişim örneğiyle karşılaştım. Bunlardan çoğunun başarısız olma sebebi, girişim sahiplerinin finans, pazarlama, ve yönetim alanlarında bilgisiz olması değildi. Asıl sorun yöneticinin vaktini ve enerjisini bilmediği şeyleri öğrenmeye değil de onları bildiğini savunmaya harcamasıydı.”
The Lean Startup
Yazar: Eric Ries
Neden Okunmalı: Bu kitap büyük bir vizyon kazandırmak yerine bir girişimin kuruluş aşamasındaki küçük ayrıntılara ve iş yoğunluğunun öneminde değiniyor.
En İyi Kısım: “Sıradan detaylar, sıkıcı şeyler, küçük bireysel seçimler: bunların hiçbirinin önemi yok. Gerçekten ortaya güzel bir ürün koyarsanız bunların hepsi zaten gelecektir.”
The ONE Thing
Yazar: Garry Keller ve Jay Papasan
Neden Okunmalı: Bu kitap tamamen hedefe odaklanma ile ilgili. Sizi hedefinizden uzaklaştıracak herşeyi bir kenara bırakmanızı ve her zaman en önemli sorunu ilk olarak çözmenizi öneriyor.
En İyi Kısım: “Çoğu girişimci başarıyı zaman yönetimi ve iş tamamlama olarak görür. Sonuç olarak; takvimlerini şişirler ve to-do listlerini bunaltıcı hale getirirler. Başarı kriterleri düşündüklerinin altına düşer ve daha azına razı olmak zorunda kalırlar. Zamanla beklentilerini düşürürler, hayallerinden vazgeçerler ve yaşamlarının küçülmesine izin verirler. Küçülmek her zaman için yanlıştır!”
Virtual Freedom
Yazar: Chris Ducker
Neden Okunmalı: Denge olmadan, en donanımlı girişimler bile başarısız olabiliyor. Bu kitap hayatınızı fazla strese sokmadan başarılı olabilimeniz için bir model sunuyor. Bu sadece bir yaşam şekli değil aynı zamanda yaşam biçimidir.
En İyi Kısım: ”Asıl hedefim olan sanal CEO olmak için stresli bir girişim sahibi olmaktan vazgeçtim. O dönemde sanal özgürlük benim için bir anlam ifade etmiyordu ve bunun bana ve aileme ne kazndıracağını da bilmiyordum. Şimdi ise çocuklarımın ev ödevine yardım edebiliyorum, ailemle tatile çıkabiliyorum hatta cuma gününü de çalışma günlerim arasında çıkardım. Böylece büyük fotoğrafa daha kolay odaklanabiliyorum.”
0 yorum:
Yorum Gönder