Sosyal Medya

Facebook’tan çocuklar ve aileleri için yeni bir uygulama: Messenger Kids

Facebook, 13 yaşının altındaki minik kullanıcıları için Messenger Kids uygulamasını yayına aldı. Bu uygulama ile ailelerin ve çocukların Messenger üzerinden güvenli bir şekilde iletişim kurabilmesi hedefleniyor. Temel olarak baktığımızda Messenger uygulamasının biraz hafifletilmiş uygulaması olan Messenger Kids sayesinde aileler çocuklarının hesapları üzerinde daha fazla yetkiye sahip olacaklar.

Çocuğunuzun kiminle konuştuğunu bilin

Messenger Kids’in belki de en önemli özelliği hesabın bir ebeveyn tarafından hazırlanmak zorunda olması. Çocuğunuzun Messenger Kids hesabına iletişimde olunacak kişiyi yalnızca bir ebeveyn ekleyebilecek. Ebeveynler, çocuklarının hesabına diğer aile fertlerini ya da uygun gördükleri arkadaşlarını ekleyebilecekler. Messenger Kids uygulaması ile Messenger uygulaması da uyum içinde çalışacağından ailelerin harici bir hesaba ihtiyacı olmadan kendi hesapları üzerinden iletişim kurabilecekler.

Çocuklar ve aileleri yazılı ya da görüntülü olarak birbirleriyle bu uygulama üzerinden görüşebilecekler. Artırılmış gerçeklik, çıkartmalar ve GIF’ler sayesinde görüşmelerine eğlence de katabilecekler. Elbette bütün bu özellikler çocuklara yönelik şekilde yeniden düzenlenmiş olacak.

Reklam yok, bilgiler kullanılmayacak

Bir diğer özellik ise Messenger Kids üzerinde reklam olmayacak. Ya da bu hesaplardan elde edilen veriler daha sonra hedeflemeye yönelik olarak kullanılmayacak. Bunun yanında birçok ailenin zor zamanlar yaşamasına sebep olan uygulama içi satın alma özelliği Messenger Kids’in dışında olacak. Çocuğunuzun kredi kartı ile sizden habersiz alışveriş yapması söz konusu olmayacak.

13 yaş sınırı Facebook kullanıcıları tarafından çoktan aşılmıştı. Ailelerin, çocuklarının internet üstündeki güvenlikleri ile ilgili yaşadıkları zorluklar ise ortada. Bu uygulama sayesinde umalım ki kontrol ailelerin elinde olsun ve çocuklar güvenli bir internette varlıklarını sürdürsünler.

Elbette öte yandan “O yaşta çocuğun Messenger üzerinde ne işi var?” soruları yükselecektir. Ancak hepimiz biliyoruz ki yeni nesil için bu tarz uygulamalar hayatlarının bir parçası. Daha kontrollü bir uygulamanın olması da bu geçişte ailelere biraz rahat nefes aldırabilir.

The post Facebook’tan çocuklar ve aileleri için yeni bir uygulama: Messenger Kids appeared first on Sosyal Medya.

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.