Sosyal Medya

Stresle başa çıkmak için atmanız gereken 7 adım

Stres, hepimizin her gün uğraştığı birşeydir. İş hayatında başarıya koşabilmeniz için birden fazla şapkayı aynı anda taşımanız ve gerektiğinde değiştirmeniz gerekmektedir.

Aynı anda birden fazla topu havada tutmanız gerekebilir. Stres, hayatımızın günlük rutini haline gelmiş bulunmakta ve stres yönetimi deyimi son yıllarda çok popüler hale gelmiş bulunmaktadır.

Hayatın her anında karşılaşabileceğimiz stres, uzun süreli olunca sağlık ve odak sorunu ortaya koymaktadır. Özel ve iş hayatınızda stresin etkilerinden korunmak için bazı yollar bulmanız gerekir.

Stres ile mücadele etmeniz için uzmanlar tarafından önerilen stratejilere bakalım:

Duyarlı bir şekilde iletişim kurun
Başkaları ile konuşurken beyninizin düşüncesizce fikirlerinizi dile dökmesi kolaydır. Duyarlı konuşmalar, muhabbetler kapasitenin artmasını sağlar. Daima dikkatli konuşun, odaklanın ve anı deneyim edin.

Stresin birikmesine izin vermeyin
Vücudunuz bir şeye ihtiyaç duyduğunda o ihtiyaç ile ilgili bazı uyaranlar verir size. Acıktığınızda yemek yersiniz, susadığınızda ise su içersiniz. Bir rahatsızlığınız veya ağrınız olduğunda bu uyarıları gözden kaçırmayın ve bu sorunları meydana getiren şeyleri ortadan kaldırın. İşe ara verin, kestirin, egzersiz yapın veya bir check-up yapın. Size neyin iyi geldiğini bulun ve uygulayın.

Kendinizi merkeze koyun
Hayatı durdurup kendinizi merkeze oturtun. Bilgisayardan uzak durun ve hayatınıza odaklanın. Meditasyon yapın. Anı yaşayın

Nefes alın
Stresli olduğunuz zaman, kısa ve düzensiz nefes alışverişi yapın. Stresin geldiğini hissettiğiniz an derin nefes alın. Gözlerinizi kapatın ve derin, tam bir nefes alın ve sonra aynı şekilde verin. Gün boyunca günde birkaç kez yapın.

Biraz daha kibar olun
Ben başkalarına kibarım dediğiniz zaman kendiniz içinde aynısını söyleyebiliyor musunuz? Öğle aralarında daha fazla zaman geçirin veya bir kaç gün daha izne ayrılın mümkünse eğer. Bir kaç saati kendinize nazik davranarak geçirdiğinizde dünya çok şey kaybetmeyecektir.

Kendi alanınızı bulun
Tükenmişlik ile çürümüşlük arasındaki balansa bakın. Para için çok sıkı bir şekilde çalışıyorsanız sonuç olarak motivasyonunuzu kaybedersiniz. Dahası, çok sevdiğiniz bir şeyi yapıyorsanız ama sonunu getiremiyorsanız etkileri yine karşılaşırsınız. Ortasını bulmaya çalışın.

Amaçlı bir şekilde yaşayın ve çalışın
Muhteşem bir etki bırakabileceğinizi gördüğünüz bir şeyi keşfettiğiniz zaman o yolda ilerlemek için elinizden geleni yapın.

İş yerinde oluşan stresi yönetmeyi öğrendiğiniz zaman geceniz size kalır. Sabırlı olun. Size olanları her zaman kontrol edemezsiniz ama nasıl karşılık vereceğinizi ve üstesinden gelebileceğinizi kontrol edebilirsiniz. Hepsinin ötesinde,  sizin kontrolünüzde olan bir şeye sürekli odaklanın: Kendinize…

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.