Sosyal Medya

Erken kalkmanızı sağlayacak 17 püf noktası

Erken kalkmak isteyen ama bir türlü başaramayanlar için 17 püf noktası! 

1. Öğle arasında yürüyüşe çıkın. Genel olarak dış mekanlarda olabildiğince fazla vakit geçirmeye çalışın. Bu sizin uykunuzu iyice almanızı ve zorlanmadan uyanmanızı sağlayacaktır.
2. Sabah egzersizlerinizi akşamüstü egzersizlerine çevirin. Özellikle daha soğuk mevsimlerde. Bazı araştırmalara göre akşamüstü egzersizleri daha etkili oluyor.
3. Akşam sekizden sonra TV izlememeye çalışın. Ekranlardan yayılan mavi ışık, melatonin salgısını ve uyku hormonunu baskılıyor.
4. Yatağa gitmeden önce aroma lambası yakın. Sakinleştirici esanslı yağlar potansiyel olarak sizin rahatlamanıza, daha hızlı uykuya dalmanıza ve dinlenmiş bir biçimde uyanmanıza yardımcı olacaktır.
5. Kendinize lezzetli bir kahvaltı vaat edin ve yatmadan önce yemek yemekten kaçının. Uyandığınızda biraz acıkmış olarak kalkacaksınız, böylece vaat edilen öğün sizin hızlıca uyanmanızı sağlayacak ve hemen ayağa dikileceksiniz.
6. Eğer uykunuz geldiyse, uyuyun. Çok erken olsa da fazlan bir ya da bir kaç saat kestirmek sizi yenileyecektir.
7. Pencereniz açıkken uyumayı deneyin. İnsanlar gece boyunca yüksek miktarda karbondioksit üretir. İyi bir havalandırma ise büyük bir fark yaratacaktır.
8. Çalar saati uzağa, odanızın en uzak köşesine koyun. Böylece onu susturmak için ayağa kalkmanız gerekecektir.
9. Çok sevdiğiniz bir müzikle uyanın. Hareketli, yüksek sesli şarkıları unutun. Onun yerine gün doğumunu canlandıran sakin şarkılar seçin.
10. Ertesi gün sizi bekleyen macerayı düşünün. Ya da eğer o gün işe gimezseniz insanların sizi nasıl özleyeceğini, ofisin siz olmayınca aynı olmayacağını düşünün.
11. Uyandıktan bir süre sonra yatakta hareket edin. Bir kaç derin nefes alın. Kulaklarınıza masaj yapın. (Bu kafanızdaki kan dolaşımını arttıracaktır) Avuç içlerinizi ovalayın.
12. Büyük hedefler belirleyin. Eğer erken kalkmak için ve zamanı iyi değerlendirmek için iyi nedenleriniz olursa, yataktan neşe ve bir amaç uğruna kalkmak doğal olarak gerçekleşecektir.
13. Eğer dışarısı hala karanlıksa ve sizin kalkıp hazırlanmanız gerekiyorsa, bir an önce ışıkları açın. Bu sizi uyutan melatonin salgısını yavaşlatacaktır. Işıklar uyanmanızı sağlayacaktır.
14. Kahvaltıdan önce bir bardak su için. Bu oldukça basit ama bir o kadar da etkili bir numara. Sadece uyanmanızı sağlamakla kalmıyor aynı zamanda sindirim sisteminizi besleyerek onu yemeklere hazırlıyor.
15. Ardından pencereyi açarak derin bir nefes alın. Evet hava soğuk olsa bile… Bu sizin uykulu halinizden kurtulmanızı sağlayarak kan dolaşımınızı arttıracaktır.
16. Tekrar uyumanın baştan çıkarıcılığına karşı koyun. Bedeninizi her gün aynı saatte yatağa gitmeye ve aynı saatte kalkmaya alıştırın.
17. En iyi kalkma yöntem ise; uyandığınız anda, 1 saatlik yolunuz olmasına rağmen yarım saat içinde çok önemli bir toplantıda olmanız gerektiğini fark etmek! İşte bu tüm uykunuzu bir anda ve sihirli bir şekilde açacaktır!

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.