Sosyal Medya

Yeni Adwords reklamverenler için artık daha şık ve daha kullanışlı

Google, 15 yıl önce hayata başlattıkları Adwords platformunun sıkıcı arayüzüne uzun bir aradan sonra el atmaya karar verdi. Adwords arayüzü artık Material Design ile daha şık ve daha kullanışlı.

Google Adwords blogunda paylaşılan bilgiye göre yapılan değişiklikler sadece arayüzde değil, kullanılabilirlik ve müşterilere kolaylık sağlamak açısından da büyük değişimleri de içeriyor. Büyük müşterilerden bireysel kullanıcılara, power userlardan, Adwords’e yeni başlayanlara kadar büyük bir kullanıcı grubu ile bir çok görüşmeler yaptıklarını ve bu görüşmeler sonucunda yapılacak yeniliklere karar verdiklerini blog yazısından görüyoruz.

Ayrıca günümüzde web arayüzünden çok mobilden gelen aramalar ve kullanıcıların akıllı telefonları aracılığıyla reklamlara verdikleri farklı tepkiler de bu teknik değişimleri zorunlu hale getirmiş. Telefonda gördüğümüz şık bir banner reklam bizim ilgimizi çekmiyor, o reklam verenin telefonuna hızlıca ulaşıp aramak, adresine erişip haritadan gitmek veya ürün hakkında video izlemek çok daha çekici ve reklam verenler için etkili. Bu nedenle Google Adwords üzerinde bu gibi detayları da daha kullanışlı hale getirmiş ve kullanım kolaylığı sağlamış durumda.

Adwords ürününde temel olarak 3 farklı alana odaklandığını görüyoruz.

  • Adwords artık daha çok işinizle alakalı, daha az ürün ile alakalı. 

Ürünün özelliklerini, her detayını göstermek ortalığı karıştırır. Adwords artık müşterilerin daha fazla kişiselleştirebileceği bir ürün. Böylece gereksiz detaylar içerisinde kaybolmayacaksınız.

  • İhtiyacınız olan data parmaklarınızın ucunda. 

Artık ihtiyacınız olan datalara erişiminiz çok daha rahat olacak. Kolaylıkla verilerinize erişip görselleştirilmiş şekilde kullanabileceksiniz. Akıllı yapı sayesinde bu verilere göre hedeflerinize ulaşmanız için öneriler ve yeni kampanyalarda dikkate almanız gereken verileri de göreceksiniz.

  • Daha basit, daha güçlü

Günün sonunda daha basit ama daha güçlü bir araca sahipsiniz. Tek bir alanda kampanya güncellemek, yenisini oluşturmak veya raporları yönetmek artık size daha az zamanda daha fazla iş yapma imkanı veriyor. Kalan vaktinizi araştırma-geliştirmeye harcayabilirsiniz.

Eğer siz de aktif bir Adwords kullanıcısıysanız yeni versiyonu kullandıktan sonra yorumlarınızı bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.