Sosyal Medya

Biraz nostalji: Tarayıcınızda Windows 95’i çalıştırmak ister misiniz?

Şu Windows 95’in açılış sesini duysak şimdi eskilere giderdik. Peki ya hiçbir kurulum yapmadan bu nostaljiyi tarayıcınızda yaşayabileceğinizi söylesek? O zaman sizi yazının devamına alalım.

İskoçya’da yaşayan 19 yaşındaki yazılımcı Andrea Faulds, Windows 95’i hiçbir eklenti olmadan tarayıcı üzerinden çalıştırmaya yarayan bir sistem kurdu.

Size gerçekten inanılmaz bir performans sunan ve tüm fonksiyonlarıyla 20 yaşında olan bu işletim sistemini kullanmanıza olanak tanıyan platform JavaScript üzerinden oldukça iyi çalışıyor. Platform üzerinden Freecell oynayabilir, DOS ile oyalanabilir veya diğer özelliklerle nostaljinin tadını çıkarabilirsiniz.

Proje, emscripten adında bir emülatör sistemi kullanıyor. Size de herhangi bir yükleme yapmadan eskilerin tadını çıkarmak kalıyor. Emülatörü bu linkten çalıştırabilirsiniz.

Bir işletim sisteminin bunca zaman sonra tüm fonksiyonlarıyla JavaScript üzerinden çalıştırılabilmesi oldukça etkileyici. Emülatör performans yönünden çok da iyi değil fakat bilgisayarla olan ilişkimizde ne kadar zaman geçtiğini fark etmek ve nostalji yapmak için gayet iyi bir uygulama.

Bonus: Unutulmaz Windows 95 açılışı:

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.