Sosyal Medya

Henüz görmeyenler için yeni Facebook Reactions’a ulaşma rehberi

Facebook “Reactions ve bir başka deyişle Beğen tuşuna alternatif emojilerin geldiğini sizlere aktarmıştık. Peki henüz emojileri kullanamayanlar bu ifadelere nasıl ulaşabilirler?Kısaca hatırlatalım artık birinin durum güncellemesine hali hazırda alışık olduğumuz “Beğen”in dışında love (muhteşem),  haha, wow (inanılmaz) angry (kızgın) ve sad (üzgün) tepkileriyle de cevap verebileceksiniz.

Eğer bu seçenekleri hala Haber Kaynağı’nızda görmüyorsanız, size yardımcı olmaya geldik.

Masaüstünde

Facebook’un tarayıcı versiyonunda, basitçe “Beğen” butonunun etrafında farenizi gezdirin ve yeni “tepkiler” yukarıda bir bar halinde çıkacaktır. ( Sadece dikkatli olun, fare yeni seçeneklerin üzerindeyken  yanlışlıkla “inanılmaz” ya da “muhteşem” e basmanız çok kolay.)

facebook reactions

Bir kere yeni tepkilere kullandığında her gönderi en çok aldığı üç tepkiyi göstermeye başlayacak. Onlara tıklayarak kaç kişinin hangi tepkiyi verdiğini görebilirsiniz. Yine de bir gönderiye yalnızca bir tepki ile cevap verebilirsiniz. Tepki vermenizin ardından fikrinizi değiştirirseniz, verdiğiniz tepkiyi bir başka tepkiyle değiştirebilirsiniz. (Facebook sadece sayıyı değiştirecek)

Mobilde

Facebook’un mobil uygulamasında ise uygulamayı tamamen kapamanız ve tepkiler görünmeden önce tekrar açmanız gerekiyor. Bir kez “Beğen” butonuna bastığınızda, diğer tepkilerin ortaya çıkması için sizi o butonu basılı tutmaya yönlendiren bir mesaj belirecek. Yani yeni tepkileri hemen görmezseniz endişeye kapılmayın.

FacebookReactions

Şu an için tepkiler sadece gönderilerde, fotoğraflarda ve videolarda kullanılabiliyor. Bireysel yorumlar ise bu durumun dışında kalıyor.

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.