Sosyal Medya

Snapchat’in yeni kullanım koşulları, gizliliğinizi tehlikeye sokuyor

Snapchat’in güncellemesini yaptınız, karşınıza “Hizmet Koşullarımızı ve Gizlilik Politikamızı güncelledik.” yazısı çıktı. Tabi, siz de gerek görmediniz detaylı olarak okumaya. Zaten metin de İngilizce’ydi. Hemen o koca ve tuşlaması çok kolay mavi “Kabul et” bölümüne bastınız. O zaman size bir haberimiz var; artık Snapchat arkadaşlarınızla paylaştığınız fotoğraflarınızı ve videolarınızı, başka şirketlere satabiliyor.

Gizlilik politikasında denildiğine göre Snapchat, tüm video ve fotoğraflarınızı kullanmada artık daha geniş bir hakka sahip. Bu fotoğraf ve videolar, reklam kampanyaları ve çeşitli araştırmalarında kullanılabilecek; daha sonra kullanılmak üzere “iş ortaklarına” verilebilecek.

12202289_10153330602068042_1360439216_n

Dahası var. Bunu kabul ettiğinizde Snapchat, Live Story’e eklediğiniz görüntülerinizle beraber isminizi, yüzünüzü ve sesinizi reklam kampanyalarında kullanma hakkına sahip olacak. 2013’te yetkililer, Snapchat’i açtığınızda, server’ınızda olan tüm bilgilerin otomatik olarak silindiğini söylemişti. Fakat şu anda durum çok farklı. Neyse ki, özel mesajlardaki gizlilik hala korunuyor.

Instagram ve Facebook gibi şirketler de benzer kurallara sahip, sadece görsellerin kullanımı ve ilerde çıkabilecek problemlere karşı daha temkinliler. Snapchat’in açık sözlülüğüne ise diyecek yok.

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.