Sosyal Medya

Facebook, mobil cihazlarda Chrome üzerinden anlık bildirim göndermek istiyor

Yazılımcıların büyük bir çoğunluğu mobil sitelerden pek hoşlanmaz. Bunun en önemli nedenlerinden biri, tarayıcılardan “push notification” göndermenin pek mümkün olmamasıyıdı. Bu durum sadece geliştiriciler için değil Facebook yönetimi için de büyük bir problem çünkü internete erişimi biraz daha kısıtlı olan herkes mobil uygulama yerine m.facebook.com adresini kullanarak Facebook’u kullanıyor ve bu da etkileşimi artırabilmek için büyük bir engel teşkil ediyor.

Facebook, Google ile bir işbirliği yaparak artık mobil cihazlarından Chrome uygulamasıyla Facebook’u kullanan kişilere anlık bildirimler gönderebilecek.

2

Tabi burada büyük bir problem ortaya çıkıyor bu da diğer tarayıcılar üzerinde de önümüzdeki dönemlerde kullanılacak olan bildirimlerin iki defa gitmesi yani mobilde hem Chrome hem de Opera tarayıcısını kullanıyorsa bu kişi iki defa bildirim alabilecek. Bunu çözmek için büyük bir çalışma içerisinde oldukları kesin.

Bu bildirimler sayesinde artık sadece tarayıcıdan Facebook kullanan mobil kullanıcılar da daha aktif ve etkileşim oranı yüksek kullanıcılara dönüşecektir. Bu sayı hiç azımsanamayacak kadar fazla… (Latin Amerika ülkeleri, Ortadoğu ülkeleri…)

1

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.