Sosyal Medya

Londra yeni “gökyüzü havuzu”nu merakla bekliyor

Eğer yükseklikten, sudan ve binlerce insanın üzerinde askıda duran bir tankın içinde yüzmekten korkuyorsanız o zaman kafanızı başka bir yöne çevirmek isteyebilirsiniz.

Londra’da Thames’in kuzey kıyısındaki yeni gelişmi kendi “gökyüzü havuzu” na kavuşuyor. 10 kat yüksekliğinde cam havuz iki apartman bloğu arasında yer alıyor.

Havuz 25 metreye 5 metre olacak ve 3 metre derinliğinde yapılacak. Yüzücüleri koruyacak olan cam ise 20 cm kalınlığında olacak.

Havuz, Embassy Gardens sitesindeki iki apartmanı birbirine bağlayarak bir tür köprü görecek ve site sakinlerinin köpekleme yüzerek komşularını ziyaret etmesini sağlayacak. 2 bin evin havuza erişimi olacak.

Sky_pool_design

Sosyal medyadaki tepki şimdiye kadar karmakarışıktı. Bazıları havuzun kulağa etkileyici geldiğini söylüyor.

Eğer hayatımda bir kez olsun bu cam dipli havuzda yüzmezsem çok kızgın olacağım. 

Ben gökyüzü havuzu istiyorum! Hadi ama #islingtoncouncil (slington konseyi)..

Bu Londra “gökyüzü havuzu” tamamen gülünç fakat ben biraz kıskanmış gibiyim. 

Bu gökyüzü havuzu cidden havalı. Fakat cidden korkutucu.

Sevseniz de iğrenseniz de bu fikrin biraz havalı olduğunu inkâr etmek imkânsız.

Havuz konusunda fikrin sahibi olan Ballymore Group CEO’su Sean Mulryan “Benim Gökyüzü Havuzu’na karşı vizyonum inşaat ve mühendislik kapasitesinde sınırları zorlama arzumdan geliyor. Daha önce hiç yapılmamış şey yapmak istedim.” dedi ve ekledi: “Gökyüzü Havuzu’nun transparan yapısı son on yıl boyunca teknolojideki gelişmelerin belirgin bir sonucudur. Havuzun deneyimlenmesi gerçekten eşsiz olacak; sanki Londra’nın merkezinde havada yüzüyormuşsunuz gibi.”

2012’de piyasaya sürülecek olan evlerin ilk aşaması tamamen satıldı. Fakat ikinci aşaması yolda. (insanlar şimdiden ilgilerini belirtiyorlar ve apartmanlar Eylül ayında satışa çıkıyor) Fiyatlar 940,279 $’dan başlıyor.

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.