OnlinePazarlama.co

Google Play Üzerinde Arama Reklamları

Google son zamanlarda, Google Play üzerinde Search Ads ile kullanıcıların aradıkları uygulamalara kolayca ulaşmalarını ve yeni uygulamalar keşfetmelerini sağlamak üzere yöntemler araştırdığını duyurmuştu. Play Store’da yüklenen uygulamaların çok büyük bir kısmının, yapılan aramalar sonucunda ulaşılarak yüklendiğini biliyoruz. Google bu alan için kampanya yönetimini basitleştirecek ve developer’lar için ölçümlemeyi geliştirecek teknolojiler üzerinde çalışmalar yapmış.

Google Play’de Arama Reklamları

Google Play’de Arama Reklamları, AdWords üzerinde Search app install kampanyalarını kullanan tüm reklam veren ve developer’lar için açılacak.

app1

Google Play 190’dan fazla ülkede Android cihazlarda 1 milyardan fazla insana ulaşan devasa bir hacime sahip. Google Play de Arama reklamları, developer’ların uygulamalarına daha çok farkındalık ve bilinirlik kazandırmasına yardim edecek. Ayrıca kullanıcılara uygulamaları keşfetmenin yeni yollarını sağlamış olacak.

Aşağıda Booking.com ve Nordeus’un promosyon stratejilerini geliştirdikleri Play Store üzerindeki arama reklamlarını görebilirsiniz.

app2

Android Dönüşüm Takibi

Google ayrıca, bir reklama tıkladnıktan ve bir Android uygulama kurulumunu tamamladıktan sonra bir kullanıcının bir uygulamayı ilk açmasını ölçen yeni bir dönüşüm takibi ‘Android ilk uygulama açılmaları‘nı tanıttı.

Bu yeni çözüm ayrıca developerlar’ın third-party ölçüm araçları ile gördükleri veriler ile AdWords’te gördükleri dönüşüm değerlerini daha tutarlı bir şekilde karşılaştırmalarına olanak sağlayacak. İlk uygulama açılmaları third-party ölçüm araçları için default gelen dönüşüm tipidir.

Universal App kampanyaları Google Play’de, Search’de, Youtube da Admob Uygulama Ağında ve Google Display Network’de uygulamalarımızın tanıtımını yapmaya yardımcı olur. Tüm yapmamız gereken reklamınızìn ne söyleyeceğini,kime ulaşmak istediğinizi, bütçenizi ve uygulama yükleme maliyet hedefimizi Google ın bilmesini sağlamaktır ve Google kurulumla ilgilenecektir.

Uygulama ağı gittikçe büyümeye devam ederken Google, geliştiricilere ve kullanıcılar için yeni teknolojiler geliştirmeye devam edecektir.

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.