Günümüz gençleri yani Y jenerasyonu dediğimiz kesim, işverenler için güvenilmez işçiler olarak görülüyor.
Deloitte tarafından yapılan araştırmaya göre gençlerin üçte ikisi 2020’ye kadar çalıştığı yerden ayrılmayı planlıyor. Gençlerin 4’te biri ise gelecek yıl itibariyle iş değiştirmeyi düşünüyor.
Amerika’nın çalışan kesiminin en büyük segmentini oluşturan bu gençler, çalıştıkları yerlerde yöneticilik gelişimi için bir fırsat göremedikleri için işten ayrılmayı düşünüyor. Bu bir sorun ama bundan daha büyük ve çözülmesi zor olan bir sorun daha var. Deloitte’nin açıkladığına göre bu sorun “amaç boşluğu”. Yani gençler iş dışında şirketlerden ne bekliyor ve şirketler onlara ne öneriyor arasındaki boşluk diyebiliriz.
Gençler şirketlerden sadece maddi tatminkarlık beklemiyor. Bunun yanında yeteneklerini geliştirme, çalışanların memnuniyet seviyesi, iş kolu yaratma, insan hayatını pozitif olarak değiştirecek ürünler üretme veya servisler geliştirme gibi beklentileri var.
Ankette ayrıca gençlerin kar etme karşıtı olmamasına dikkat çekiliyor. Gençlerin kısa süreli karı yükseltme planlarına karşı olduğu vurgulanıyor. Yani gençler uzun vadede büyük hayalleri olan bir yerde çalışmak istiyor.
Toparlayacak olursak, aslında çalışanlar da müşteriler de iyi şeyler yapan firmalarla iş yapmak istiyor. Bu yüzden uzun vadede güzel bir amacı olan bir şirket hem çalışan hem de müşteri bulmakta zorlanmayacaktır.
0 yorum:
Yorum Gönder