Sosyal Medya

Teknolojiyi kullanırken maliyeti kısmanın 4 yolu

Şirketim yeterince kazançlı, her şey yolunda ve doğru gidiyor deyip, öylece devam etmemelisiniz. Unutmayınız ki daima daha hızlı, etkili ve kazançlı olma gibi bir şansınız vardır. Sadece gereksiz harcamaları bile kısıp giderleri yapılan işlere göre kontrol ederseniz bütçenizde gözle görülür bir artış göreceksiniz. Bunları bazı zamnalarda yapıp etkiyi büyük ve olumsuz kılmaktansa yıl boyunca küçük parçalar halinde kesintilere gitmeniz daha faydalı olur genel olarak.

Teknoloji yaptığımız operasyonları kolaylaştırmak için bir kaç farklı yol gösterir bize.  Eğer siz de bu dediklerime katılıyorsanız aşağıda sıraladığım bir kaç maliyet düşürücü bilgiyi kullanabilirsiniz.

Mümkün olan her yerde otomatiğe bağlayın

Endüstri devrimi bizlere çoğu alanda makine kullanımının maliyeti kısma ve üretimi arttırma konusunda ne kadar büyük olumlu bir etkisinin olduğunu gösterdi, gösteriyor. Teknolojik anlamda elbise veya buna benzer somut ürünler üretmiyor olabilirsiniz ama hala sizin de otomatikleştirebileceğiniz ve bunun sayesinde hem maliyetten hem de zamanda tasarruf edebileceğiniz şeyler var.

Hesaplama, vergilendirme, faturalandırma, bordro gibi alanlarda çok temel bazı araçları kullanarak bu gibi işlemleri şirkette otomatiğe bağlayıp maliyeti gayet rahat bir şekilde kısabilirsiniz. Böylece hem zamandan hem kaynaktan tasarruf ederken üstüne bir de kar edeceksiniz.

IT işlemlerini buluta taşıyın

İster büyük bir şirket olun ister küçük bir işletme ama teknolojiyi kullanıyorsanız teknolojik işlemlerinizi garanti altına almanız gerekmektedir. Tüm verilerinizi sakladığınız bilgisayarlarınızın zamanla eskimesi ve hafızalarının dolması sonucu oluşabilecek herhangi bir veri kaybı yıllarınızı verdiğiniz işin bir anda uçup gitmesine engel olmak istiyorsanız. Fiziksel olarak depolama alanları oluşturmak yerine kendinize ait serverler kiralayabilirisiniz.

Böylece hem verilerinizi güvenli ortama almış olursunuz hem de ne ek bilgisayar ne de ekstra fiziksel ortam ayarlamak zorunda kalmazsınız. Godaddy ve Hostgator gibi yerlerden server edinebilir datalarınızı da ayrıca DropBox ve Google Drive gibi depolarda tutabilirsiniz.

Alternatif olarak hepsinin bir arada olduğu Microsoft Azure veya Amazon Web Servislerini de kullanabilirsiniz. İşin en güzel tarafı ise verilerinizin güvenliğinin kendileri tarafından sağlanması olsa gerek.

Ücretsiz araçları ve uygulamaları tercih edin

Verilerinizi bulutta saklamanın yanı sıra maliyeti daha da düşürmek isterseniz para ödeyip de kullandığınız yazılımlara biraz daha dikkatli baktığınızda işinizi görebilecek ve ücretsiz olan benzer yazılımların olduğunu göreceksiniz. Analitik gerçekten de bir paralı üyelik gerektirmiyor mesela. Etrafta ücretsiz ve olağanüstü Google Analytics varken başka şeylere bakmanıza bile gerek yoktur.

Milyonlarca mail, telefon görüşmesi ve iş seyahatinden sadece FaceTime ve Skype kullanarak kurtulabilirsiniz. Alternatifleri her zaman düşünün.

Yeşil  teknolojiye yatırım yapın

Hayatımızın hemen hemen her alanında yeşili duyar olduk.  Yaptığımız kira kontratından tutun, aldığınız medikal bir malzemeye kadar her şey artık yeşil ile alakalı olup topluma ve çevreye olan zararı minimuma indirme girişiminde. Çoğu bilinçli çalışanın ve yöneticinin mantığı şu yönde ilerlemelidir: Azalt, kullan, dönüştür.

Yeşile dönüş sadece özel hayatlarımızla sınırlı kalmamalıdır. İş hayatı yeşile önem vererek ve yeşil teknolojiyi destekleyerek hem yüz milyonlarca dolar parayı elinde tutabilir hem de çevreye ve topluma teknolojiden dolayı gelen zararı en aza indirir. Mesela CFD ve LED ışıklar eskilerine oranla %75 daha az enerji harcamaktadır. Tek bir CFL lambası elektrik ampulüne oranla hayatınız boyunca size 70 ile 180 TL arası ekonomik katkı sağlar. Bunu ofisleriniz için düşünsenize.

Bu tarz topluma ve ekonominize faydalı teknolojileri şirketlerin daha çok ürettiğini, desteklediğini ve insanların da bunları kullandığını düşünürsek eğer,  hem çevremiz daha güzel bir hal alır hem ekonomik olarak daha fayda sağlamış oluruz. Sadece bir kağıdın tek tarafını değilde 2 tarafını fotokopi için kullanarak milyonlarca ağacı kurtarabiliriz, ayrıca size sağlayacağı avantaj da cabası. Aslında kağıttan tamamen kurtulmanın sizce de vakti gelmedi mi?

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.