Sosyal Medya

Güne verimli başlamanızı sağlayacak aktiviteler

Genellikle güne nasıl başlarsanız geri kalanı da öyle devam eder derler… Bu yüzden güne verimli başlamak için neler yapabiliriz? Hep birlikte gözden geçirelim istedik. Günlük verimliliğinizi sabah uyandıktan sonraki 30 dakikaya borçlu olacaksınız desek ne düşürdünüz?
Uyandıktan sonraki 30 dakikayı gelin birlikte planlayalım:

Minnet duyun

Sabah yataktan kalkmadan önce olumsuz şeylere odaklanmaktan ziyade minnet duyduğunuz 3 şeyi aklınızdan geçirin ve kendinizi nasıl iyi hissettiğinizin farkına varın.

Meditasyon yapın

Her sabah meditasyona vakit ayırın. Evinizde rahatsız edilmeyeceğiniz bir yer bulun ve rahat bir sandalyeye oturun. Meditasyonla zihninizi temizleyerek güne daha iyi başlayabilirsiniz.

Hedeflerinizi yüksek sesle okuyun

Kendinize hedefler belirleyin ve bu hedeflerin her birine nasıl ulaştığınızı hissetmek için gelecekteki kendinize bir mektup yazın. Bu mektubu her sabah okuyun ve zaten yapmak istediğiniz şeyi yapmış olmaya ne kadar yaklaştığınızı görün.

Güne şükran duyarak başladınız, meditasyon yaptınız ve hedeflerinizi yüksek sesle okuduktan sonra sıra güne odaklanmaya geldi. Gün için planınız ne? Bugünkü odak noktanız ne olmalı? Onları da planladıktan sonra gününüzün verimsiz geçme ihtimali neredeyse yok denecek kadar az.

Hedefiniz ya da planınız, yapılacaklar listesinden çok daha önemlidir. Güne başlamadan önce size enerji verecek yiyeceklerden oluşan sağlıklı bir kahvaltı yemenizi ve egzersiz yapmanızı öneriyoruz. Onun dışında günün ilk 30 dakikasını kendiniz dışında bir şeye ayırmayın. Mesela maillere bakmak gibi hatalar yapmayın. Kendinize zaman ayırdığınız vakitlerde çalışmayın ve başkalarının öncelikleriyle ilgilenmeyin.

The post Güne verimli başlamanızı sağlayacak aktiviteler appeared first on Sosyal Medya.

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.